A 90-es évek elején szinte minden megváltozott hazánkban, a rendszerváltás rengeteg újdonságot hozott a magyar emberek életébe, főként az étkezési szokásokat illetően. Az addig csupán hazai ízeket ismerő magyarok hirtelen értelmezhetetlenül nagy élelmiszerkínálattal, különös éttermekkel és még különösebb ízekkel találták szembe magukat. A legnagyobb meglepetés feltehetően a kínai éttermekben ért sokakat, akik a gazdagon fűszerezett ízek megkóstolása után csak pislogtak. Ennek ellenére hamar népszerűek lettek a kínai éttermek, feltehetően pont ennek az erős ellentétnek köszönhetően. Az abszolút kedvenc pedig a kínai pirított tészta lett, amit még azok is el tudtak fogyasztani, akik nem kedvelik a csípőset. Nézzük, hogyan lehet otthon elkészíteni!

Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej fehérkáposzta
2 db sárgarépa
4 ek napraforgóolaj
6 ek szójaszósz
1 tk gyömbérpor
2 ek só

A spagetti tésztát „fogkeményre” főzzük és leszűrjük. Amíg forr a víz, elkészítjük a zöldségeket. A vöröshagymát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát apróra várjuk. A sárgarépát hámozás után felszeljük vékony szeletekre. A káposzta külső leveleit levesszük és eldobjuk, majd a szép egészséges levelekhez érve a káposztát négybe vágjuk, és azt is vékonyra szeljük. Egy nagy wokba öntjük az olajat, és a zöldségeket a sóval megszórva megpirítjuk benne. Fontos, hogy a zöldségek meg tudjanak pirulni, de ne legyenek teljesen puhák, ez az étel úgy finom, ha még kicsit roppanósak. Egy kis tálba kimérjük a szójaszószt, beleszórjuk a gyömbérport, és alaposan elkeverjük benne. Ráöntjük a zöldségekre, majd hozzáadjuk a tésztát, és az egészet alaposan összekeverjük. A tésztát frissen, melegen tálaljuk. Kiváló kísérője fűszeres húsoknak, de sokan szeretik önmagában is.

Családja szereti az egzotikus ízeket? Akkor érdemes kipróbálnia a pikáns kókusztejes karfiollevest, vagy ha kevés az ideje, válasszon egy izgalmas ételt az e-food weboldaláról. Rendelje meg tőlünk, mi házhoz visszük Önnek ebédjét!