Ha az Ön családja is gombócrajongó, a sajtgombócos zöldségleves után itt az ideje kipróbálni egy másik gombócot: a túrógombócot. Ez az édes finomság sokunk kedvence, hiszen tökéletes desszert, egy tartalmas leves után akár főételnek is beillik. Akadnak azonban olyan háziasszonyok, akik tartanak az elkészítésétől, mert ha nem sikerül jól eltalálni az arányokat, könnyen járhatunk úgy, hogy főzés közben szétesik, és akkor az egész mehet a kukába. Ha nem szeretne így járni, érdemes kipróbálni az e-food szuperfinom házi túrógombócát, amit édes tejfölös mártással kínálunk kedves megrendelőinknek. Ha viszont mégis megpróbálkozna vele, van egy ötletünk: a hamis túrógombóc, ami nagyon gyorsan elkészül – egy teljesen biztonságos változat.

Hozzávalók:
500 g tehéntúró
500 ml tej
120 g búzadara
6 ek cukor
150 g zsemlemorzsa
2 csomag vaníliás cukor
1 tk napraforgó olaj

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a cukrot és a grízt, sűrű tejbegrízt készítünk belőle. Hűlni hagyjuk, hogy semmiképpen se legyen meleg, amikor a túró belekerül. Amíg a tejbegríz hűl, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát szép aranybarna színűre. A túrót villával áttörjük, összekeverjük a vaníliás cukorral, és végül hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és egyenként megforgatjuk őket a prézliben. Az eredmény kicsit másmilyen lesz, mint a hagyományos változatban, nem lesz olyan sűrű, tömör a gombóc, mint ahogyan azt megszoktuk. De éppen ettől lesz különleges, könnyed desszert. Tálalhatjuk gyümölcsöntettel, vanília sodóval, karamell öntettel vagy egyszerűen cukros tejföllel.
Aki pedig valami még különlegesebbre vágyik, az tehet a gombócba rumba áztatott mazsolát, apróra vágott aszalt gyümölcsöt, csoki darabkákat, reszelt marcipánt, kókuszreszeléket – vagy bármi egyebet, ami eszébe jut.

Ha Ön is vágyik valami finomra, de épp el van veszve az őszi felfordulásban, ne habozzon, kóstoltja meg az e-food saját túrógombócát, nem fogja megbánni. Válassza az étel házhozszállítást, ne töltse fél napját a tűzhely mellett!