A zöldségleves egy olyan klasszikus, amit mindenki szeret, és mindenki rendszeres főz otthon. Kiváló előétel, ha elég gazdagon készítjük, utána elegendő akár egy finom desszert is, mint például az amerikai palacsinta. Ezerféleképpen variálható, télvíz idején is jó szolgálatot tesz, amikor nem áll rendelkezésünkre friss zöldség. De azért mégiscsak a ropogós tavaszi zöldségekből főzött az igazi, a frissen fejtett zöldborsó íze utánozhatatlan. Az e-food e heti bogcikkében egy nagyon egyszerű recepttel szeretné meglepni kedves olvasóit, ami eltér kicsit a megszokottól. A zöldséglevest sajtgombóc gazdagítja, ettől lesz olyan finom és nem mindennapi az étel.

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
4 szál friss sárgarépa
3 szál friss petrezselyemgyökér (ha van zöldje, az is mehet a levesbe felaprítva, de csak az elkészülés előtti percekben kell a levesbe szórni)
4 db burgonya
3 maréknyi frissen fejtett zöldborsó
2 db húsleveskocka
só és bors ízlés szerint
2 ek. olaj
víz

A sajtgombóchoz:
1 nagyobb tojás
15 dkg reszelt sajt (a legjobb, ha valamilyen füstölt sajtot használunk hozzá)
3 evőkanál búzaliszt
só és őrölt feketebors

Egy közepes méretű lábasba két evőkanál olajat öntünk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, ízlés szerint felaprítjuk, majd a lábasba öntjük az összeset. Megsózzuk, megborsozzuk, és alapos kavargatás mellett kicsit előpároljuk. Kb. öt perc elteltével felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát. Amíg a leves fő, elkészítjük a gombócokat. A sajtot lereszeljük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd az egészet jó alaposan összekeverjük. Ha a zöldségek már kezdenek puhulni, felvesszük a lángot, és amikor rendesen forr a leves, vizes kézzel apró gombócokat formálunk a sajtos tésztából, és a levesbe tesszük őket. 6-7 perc alatt megfőnek. Végezetül beleszórjuk a petrezselyem felaprított zöldjét, felforraljuk az egészet, és már el is készült a levesünk.

Ha csak fél órája van a főzésre, ez a leves tökéletes választás, mellé pedig egy finom főétel és desszert dukál, melyet az e-food étlapjáról könnyedén kiválaszthat. Rendeljen tőlünk még ma, és ételfutárunk házhoz szállítja Önnek!