piknik a strandon

Antioxidánsokban gazdag ételek A barnulás folyamata bőrünk melanintermelésének eredménye: minél hatékonyabb ez a folyamat, annál gyorsabb és szebb a barnulásunk. Az antioxidánsok — mint az A-, C-, E-vitamin és likopin… Tartalom Megtekintése

leves a tányérban

A csípős paprika megosztó, mégis izgalmas része a gasztronómiának. Van, aki messziről elkerüli, más pedig nem tud betelni vele. De vajon miért olyan különleges az a csípős ízélmény, amit egy-egy… Tartalom Megtekintése

tarator a hűsítő leves

A nyári hőségben nincs is jobb egy frissítő, könnyű fogásnál, ami nemcsak tápláló, de hűsít is. Ilyen étel a tarator, ez a bolgár eredetű hideg leves, amely az évszázadok során… Tartalom Megtekintése

miso leves tányérban

A japán konyha egyre nagyobb teret hódít a világban – és hazánkban is. Ennek az ősi, tradíciókban gazdag gasztronómiának egyik legismertebb és legegészségesebb fogása a miso leves. De mi rejlik… Tartalom Megtekintése

carbonara

Az olasz konyha világszerte az egyik legnépszerűbb gasztronómiai irányzat – és nem véletlenül. Az egyszerűség, a friss alapanyagok és az ízek harmonikus egyensúlya teszi igazán különlegessé. Az olaszok számára az… Tartalom Megtekintése

fagyikészítés otthon

Ahogy a napfény egyre melegebben simogatja az arcunkat, a tavaszi szellőben virágillat kavarog, és egyre többször hangzik el a kérdés: „Eszünk egy fagyit?” A fagylaltszezon hivatalosan csak nyáron robban be,… Tartalom Megtekintése