A nyár utolsó napjai még bővelkednek friss, könnyed ételekben, zamatos gyümölcsökben és hűsítő italokban, de ahogy közeledik szeptember, a természet is lassan átöltözik. A konyhában is érdemes lépésről lépésre hangolódni… Tartalom Megtekintése

A színek világában élünk – és ez nemcsak a ruháinkra vagy a lakásdekorációra igaz, hanem arra is, amit nap mint nap megeszünk. Talán nem is gondolnánk, hogy a konyhánkban rejlő… Tartalom Megtekintése

A „nyári uborkaszezon” kifejezést bizonyára sokan hallották már, de nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy pontosan honnan ered és milyen mókás jelentéseket hordoz magában. Bár első hallásra talán a kertünkben… Tartalom Megtekintése

Az olívaolaj nem csupán egy étkezési alapanyag, hanem a mediterrán kultúra szimbóluma, az egészséges táplálkozás egyik sarokköve. Finom, illatos, karakteres – és sokféle! Ha eddig azt gondoltad, hogy az olívaolaj… Tartalom Megtekintése

Kevés olyan étel létezik Magyarországon, amely annyira összeforrt volna a nyárral, a strandokkal és a családi emlékekkel, mint a lángos. Illata már messziről felismerhető, az aranybarnára sült, ropogós szélű, puha… Tartalom Megtekintése

Antioxidánsokban gazdag ételek A barnulás folyamata bőrünk melanintermelésének eredménye: minél hatékonyabb ez a folyamat, annál gyorsabb és szebb a barnulásunk. Az antioxidánsok — mint az A-, C-, E-vitamin és likopin… Tartalom Megtekintése