libazuza pörkölt

A Márton-nap, más néven Szent Márton ünnepe, minden évben november 11-én kerül megrendezésre. Azonban kevesen tudják, hogy ez a hagyomány nem csupán néhány évszázadra tekint vissza, hanem már több mint… Tartalom Megtekintése

aszalt áfonya csokival

Ahogy az őszi esők kopogni kezdenek az ablakpárkányon, és a nap sugarai egyre ritkábban mutatkoznak meg, természetes, hogy vágyunk egy kis bekuckózásra. Egy puha takaró, egy jó könyv vagy film,… Tartalom Megtekintése

lasagne leves tányérban

A lasagne – az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása – generációk óta velünk van. Rétegezett tésztalapok, szaftos húsos ragu, lágy besamelmártás és olvadó sajt – maga a tökéletesség… Tartalom Megtekintése

szilvalekvár

A nyári gyümölcsdömping lecsengésével beköszönt az igazi lekvárfőző szezon, amikor a piacok és a kertek roskadoznak az érett, mézédes szilváktól. Ilyenkor jön el a legjobb idő a házi szilvalekvár készítéséhez… Tartalom Megtekintése

smoothie fahéjjal

A nyár utolsó napjai még bővelkednek friss, könnyed ételekben, zamatos gyümölcsökben és hűsítő italokban, de ahogy közeledik szeptember, a természet is lassan átöltözik. A konyhában is érdemes lépésről lépésre hangolódni… Tartalom Megtekintése

fűszerek

A színek világában élünk – és ez nemcsak a ruháinkra vagy a lakásdekorációra igaz, hanem arra is, amit nap mint nap megeszünk. Talán nem is gondolnánk, hogy a konyhánkban rejlő… Tartalom Megtekintése