Halászlé, sült hal, töltött káposzta, sült húsok, mézeskalács, bejgli – Magyarországon ezek a hagyományos karácsonyi fogások. De vajon mit esznek máshol? Az angolok sült pulykájáról már szinte mindenki hallott, de… Tartalom Megtekintése

Aki gyakran főz, az általában nagyon tudja értékelni azokat az apró trükköket, amelyekkel meggyorsítható vagy kényelmesebbé tehető a konyhai tevékenykedés, ezért az e-food e heti cikkében most olyan praktikák és… Tartalom Megtekintése

Gyakori probléma a kevert tésztájú süteményekkel, hogy míg frissen isteni szaftosak és puhák, addig másnapra megszikkadnak, kiszáradnak, és sokat veszítenek élvezeti értékükből –az utolsó adag nem ritkán már a kukában… Tartalom Megtekintése

Biztosan sokan jártak már úgy, hogy időről időre tanácstalanul állnak a hűtő előtt, azon tanakodva, hogy mit is kéne enni. Itt a reggeli ideje vagy éppen a vacsoráé, de semmi… Tartalom Megtekintése

A Márton-napról a legtöbb embernek a libaevés jut eszébe, a nagy lakomák és a finom újbor, esetleg Szent Márton legendája, akinek köszönhetjük ezt a nevezetes jeles napot. Vannak azonban ennek… Tartalom Megtekintése

A gyümölcsleveseknek ezer változata van, ez az egyik legsokoldalúbban elkészíthető levesfajta. Minden, ami gyümölcs, az mehet bele, készülhet vegyes gyümölcsből vagy akár csak egyféléből, attól függően, hogy éppen milyen gyümölcs… Tartalom Megtekintése