Régi igazság, hogy minél változatosabban eszünk, annál egészségesebbek leszünk. Ez elsőre nem tűnik bonyolult dolognak, hiszen rengetegféle élelmiszer elérhető a boltok polcain, ma már szinte nincs olyan alapanyag, amit ne tudnánk beszerezni. Ennek ellenére a mindennapos rohanás közepette hajlamosak vagyunk arra, hogy a lehető leggyorsabb megoldást keressük, és mindig csak a megszokott ételeinket együk. Így viszont nehéz megismerkedni új ízekkel, egészségesebb alapanyagokkal. Az édesburgonya igazi sztárzöldséggé nőtte ki magát az elmúlt években – aki eddig nem ismerte, annak is érdemes kipróbálnia, hiszen remek lehetőség arra, hogy bővítsük kedvenc ételeink listáját. Az e-food most egy egyszerű, nagyszerű és rendkívül egészséges receptötlettel kedveskedik olvasóinak, melyben a főszerep az édesburgonyáé.

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű édesburgonya
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 evőkanál kukoricadara
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • fél tk só
  • fél tk bors

Az édesburgonyákat meghámozzuk, és egy centis hasábokra szeljük őket. Fontos, hogy vékonyak legyenek, különben nem tudnak átsülni. A hasábokat egy tálba szórjuk, majd meglocsoljuk az olívaolajjal. Rászórjuk a kukoricadarát és a szezámmagot, végül befűszerezzük. Aki szereti a zöldfűszereket, azokkal is kísérletezhet, kerülhet bele még bazsalikom, kakukkfű, esetleg egy kis oregánó is.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. Az olajos és fűszeres édesburgonya hasábokat szépen elterítjük a tepsiben, az a jó, ha nem halmozzuk őket egymásra. Az édesburgonyát érdemes magas hőfokon sütni, így kicsit meg tud pirulni és ropogósabb lesz. 15 perc után kivesszük és megforgatjuk őket, majd további 10 percig sütjük, de közben ügyelünk rá, hogy meg ne égjenek. Tejfölös mártogatóssal és zöldsalátával találjuk.

Néha nem kell sokat tenni ahhoz, hogy étrendünk kiegyensúlyozottabb legyen, az apró változtatások is sokat számítanak. Vannak azonban olyan időszakok, amikor még az ilyen egyszerű vacsoraötletek sem férnek bele az időnkbe, ilyenkor nagyon jó szolgáltat tesz az ebéd házhoz szállítás. Az e-food finom és változatos ételeit a hét minden munkanapjára házhoz rendelheti!