Marcipános tejbegríz

Mitől lesz egy étel egyszerre az édesanyák és a gyerekek kedvence? Az édesanyák szívébe úgy tudja legkönnyebben belopni magát egy étel, ha könnyen és szupergyorsan elkészíthető, az már csak hab a tortán, ha nem kell előtte órákig vadászni a hipermarketek polcain a különleges hozzávalókat. A gyerekek szívéhez pedig nyílegyenes úton juthat el az az étel, amelyik édes, nem tartalmaz véletlenül sem gyanús zöldségeket, és nem kell anyát hónapokig kérlelni, hogy készítse el, hanem már aznap a vacsoraasztalra kerülhet. A mindenki által jól ismert tejbegríz sokunk kedvence volt gyerekként, és az maradt szülőként is. Most azonban szeretnénk bemutatni egy különleges, és igen furfangos változatát: a marcipános tejbegrízt. Előre szólunk, aki egyszer elkészíti, annak jó esélye van rá, hogy minden héten követelni fogják a családtagok. De aggodalomra semmi ok, hiszen szuperkönnyű ételről van szó.Mitől lesz egy étel egyszerre az édesanyák és a gyerekek kedvence? Az édesanyák szívébe úgy tudja legkönnyebben belopni magát egy étel, ha könnyen és szupergyorsan elkészíthető, az már csak hab a tortán, ha nem kell előtte órákig vadászni a hipermarketek polcain a különleges hozzávalókat. A gyerekek szívéhez pedig nyílegyenes úton juthat el az az étel, amelyik édes, nem tartalmaz véletlenül sem gyanús zöldségeket, és nem kell anyát hónapokig kérlelni, hogy készítse el, hanem már aznap a vacsoraasztalra kerülhet. A mindenki által jól ismert tejbegríz sokunk kedvence volt gyerekként, és az maradt szülőként is. Most azonban szeretnénk bemutatni egy különleges, és igen furfangos változatát: a marcipános tejbegrízt. Előre szólunk, aki egyszer elkészíti, annak jó esélye van rá, hogy minden héten követelni fogják a családtagok. De aggodalomra semmi ok, hiszen szuperkönnyű ételről van szó.
Mi kell hozzá? A képlet pofonegyszerű:
– 1 liter tej
– 4 evőkanál cukor
– 8 evőkanál búzadara
– egy kávéskanálnyi vanília aroma
– marcipánmassza ízlés szerinti mennyiségben

A marcipános tejbegríz pont ugyanúgy készül, mint a sima. A tejet beleöntjük egy lábasba, feltesszük főzni, majd amikor kezd forrni, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a vanília aromát. Folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ezt követően pedig csak annyi a dolgunk, hogy a marcipánmasszát kis darabkákra vágjuk és az elkészült tejbegrízhez keverjük. Az eredmény isteni finom lesz! A tetejét megszórhatjuk fahéjjal, kakaóval, porcukorral, de nincs sok értelme, hiszen a marcipán olyan különleges ízt kölcsönöz neki, amit kár lenne elnyomni holmi kakaóporral.
Ha Önnek is tetszik az ötlet, és szívesen várná családját egy ilyen különleges finomsággal, ne habozzon, ez az étel tényleg pillanatok alatt elkészül. Előételnek válasszon hozzá egy finom levest az e-food széles repertoárjából, mi pedig házhoz visszük! Így mindössze 15 percet kell az ebéd elkészítésére fordítania. Jól hangzik, igaz?