Dél-Amerikának számos különleges vidéke van, az egyik legnépszerűbb közülük az egzotikus Chile, ahol a világ legnagyobb gejzírmezője található, itt született a Nobel-díjas költő, Pablo Neruda, és ennek az országnak köszönhetjük a pisco sour nevű igazán izgalmas ízvilágú koktélt. Tartson velünk, ha kíváncsi rá, mi ennek a nagyszerű nemzeti italnak és a chilei gasztronómia más jellegzetesességeinek a titka.
Nyers tojásfehérje egy koktélban? Bizarrul hangzik, igaz? Pedig a legfinomabb chilei italba, a pisco sour-ba kell ez is a brandy, a citromlé, a cukorszirup és a jég mellé. Nézzük, mit szeretnek még az emberek arrafelé!

Empanada
Töltött tészta, melynek kérge friss, aranybarna, ropogós, belül pedig több féle töltelék található. Sajtos-garnélarákos, tojásos, halas, marhahúsos töltelékkel is kérhető. Ön melyiket választaná?

Curanto en Hoyo
Nagyon érdekes elkészítési módja van ennek az ételnek, ugyanis egy nagy gödörben készül, melyet levelekkel bélelnek ki és fednek le, és parázstól izzó köveken sütik a különböző húsokat. Rák, kagyló, hal, bárány, marha, csirke és mellé jó nagy adag krumpli, a végén pedig annyi étel lesz belőle, hogy öt család is jóllakik vele.

Paila Marina
Gyakorlatilag egy halászlé, ami küllemben és ízben is eltér a miénktől. Sokféle hal és kagyló adja az alapját, melyhez paprikát adnak, de nem a nálunk szokásos őrölt pirospaprikát, hanem az arra felé termett édes ízűt. Az eredmény egy rendkívül laktató, gazdag étel, amit cserépedényben tálalnak.

Charquicán
Marharagu, melyben található kukorica, hagyma, krumpli, tök, esetleg borsó, és az egész szaftos egytálételként van szervírozva, néhol pedig még egy-egy tükörtojás is díszeleg a tetején. Az étel eredetileg szárított-sózott lámahúsból készült, de mostanra a helyiek is haladtak az idővel, és ma már kevésbé extrém hozzávalókat használnak.

Almejas con Limón
Ez a fogás jellemzően előételként szokott szerepelni az étlapokon, és csak erős idegzetűeknek ajánlott, a feltálalt kagyló ugyanis nyers. Citrommal és petrezselyemzölddel ízesítik és sókristályokon kínálják.

Ha Ön is szívesen ellátogatna Chilébe, de most még a holnapi ebédkészítésre sem jut ideje, ne essen kétségbe, az e-food bármikor kisegíti a bajból! Rendelje meg másnapi ebédjét tőlünk, és garantáltan elégedett lesz a család!