Ön is unja már a nehéz téli ételeket és vágyik valami friss, tavaszt idéző könnyű ebédre? Van egy ötletünk! A spárgás zöldbabfőzelék olyan különleges, csupa zöld étel, ami biztosan segít majd feltöltődni és kibírni ezt a kis időt, ami még hátra van a télből. A jól ismert zöldbabfélékhez nagyon hasonló, de mégis sokkal ízletesebb ez a változat, érdemes kipróbálni. Elkészítése egyszerű és időhatékony, a kevésbé gyakorlott háziasszonyoknak sem kell félni tőle.

Hozzávalók:
1 csomó zsenge zöldspárga
1 kg vajbab
8 dl zöldség alaplé (vagy 8 dl vízben két leveskocka feloldva)
40 ml napraforgó olaj
2 ek finomliszt
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 csokor friss petrezselyem zöldje
só, frissen őrölt bors

A spárgát megtisztítjuk, a fás végeit letörjük, csak a zsenge és friss részeket használjuk fel. Ahol eltörik, ott van a határa a fás és a friss részeknek, nem érdemes vele spórolni, mert az elfásult részek nem lesznek finomak az ételbe téve. Felaprítjuk akkora darabokra, mint a vajbab. Ha friss vajbabhoz jutunk, azt is megtisztítjuk, ha mirelitet vagyunk kénytelenek használni, akkor sem esünk kétségbe. Megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomón átnyomjuk.
Egy lábasban feltesszük forrni az alaplevet, majd amikor már rendesen bugyog, beletesszük a vajbabot. Lefedve puhára főzzük. Amikor már majdnem teljesen puha, beleszórjuk a spárgát, és azzal is főzzük egy kicsit. Akkor jó, ha mindkét zöldség megpuhult. Egy kis edényben az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, sűrű rántást készítünk. Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük a liszttel, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy kevés vízzel felengedjük, hogy keverhető állaga legyen. Ha már csomómentes, hozzáadjuk a tejfölt is. A babhoz öntjük a tejfölös rántást, és beleszórjuk a petrezselyem zöldjét, megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint.
Kedvet kapott az elkészítéséhez, de így nem maradt ideje a levesre és a főzelék mellé valami finom húsra? Az e-foodra mindig számíthat, rendelje meg tőlünk bőséges húsételeink egyikét, vagy válasszon egy finom rántott zöldséget a főzeléke mellé!