Miről álmodik egy háziasszony? Sok egyéb mellett egy 15 perc alatt összedobható vacsoráról, amit aztán az egész család ujjongva fogad, ő pedig learathatja vele a babérokat. Az e-food meg is találta az egyik leggyorsabb és legfinomabb ételt, amelynek receptjét most megosztja kedves olvasóival. Olyan egyszerű és időtakarékos, hogy szoros versenyben van a szupergyors túrógombóccal. Ne tétovázzon, mentse el a receptet, mert ezt muszáj lesz kipróbálnia!

Hozzávalók két személyre:
2 camembert korong
6 gerezd fokhagyma felszeletelve
4 evőkanál fehérbor
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
frissen őrölt bors
Válaszható fűszerek még: oregánó, bazsalikom, kakukkfű

A sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük elő – akkor kezdhetünk csak neki a sütésnek, ha jó forró a sütő. Közben vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, hogy ha véletlenül kifolyna a sajt leve, ne égjen bele a tepsibe. Alufóliából tépjünk két jókora darabot, hajtsuk őket félbe, hogy két réteg fólia legyen belőle. A sajtokat csomagoljuk ki, tegyük az egy-egy félbe hajtott fólia közepére, oldalaikat hajtsuk fel, és vagdossuk be a sajtok tetejét, hogy bele tudjuk szúrni a fokhagyma-szeleteket. Tűzdeljük meg alaposan fokhagymával, majd locsoljuk meg olívaolajjal és borral. A tetejére mehetnek a fűszerek, melyek lehetnek frissek vagy szárítottak. Ha sósabban szeretjük az ételeket, akkor egy kicsi sóval is meghinthetjük, de nem feltétlenül szükséges. Végül az alufóliát felül fogjuk össze felül, zárjuk be, hogy a gőz benn tudjon maradni. Forró sütőbe tolva 15 perc alatt süssük meg.
Ez az az étel, amit nem lehet állottan fogyasztani, csak melegen, frissen – még langyos, ropogós kenyérrel az igazi. Kínálhatjuk kiadós reggelinek, leves után főételnek vagy vacsorának. Kísérjük egy pohárral a kedvenc borunkból, és máris tökéletesen zárul a legfárasztóbb nap is.
Ha Önnek sincs kedve főzni, de ebédelni azért csak kell valamit, ne aggódja túl a dolgot, keresse az e-food étlapját, ahonnan bármikor megrendelheti másnapi ebédjét egyetlen kattintással. Válassza az ebéd házhoz rendelést, ez a luxus Önnek is jár!