A sárgaborsó sokak számára a „nemszeretem” élelmiszerek közé tartozik, tipikusan az az étel, amiről a menzás főzelék jut eszünkbe, azt pedig ki nem állhattuk. Hasonlóan a spenóthoz, ez az alapanyag is bekerült sokaknál a skatulyába, pedig érdemes lenne belőle sokat fogyasztani, mert fehérjében gazdag, egészséges élelmiszer. De vajon nem készülhet belőle valami más, igazán különleges, amit az egész család szeretni fog? Dehogynem! Íme, az e-food legújabb ötlete, a sárgaborsó krémleves, amiből garantáltan repetázni fog mindenki!

Hozzávalók:
250 g sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
150 ml fehérbor
2 liter víz
1 kk dijoni mustár
25 ml fehérborecet
100 ml főzőtejszín
2 szál friss rozmaring
só, bors

A sárgaborsót kimérés után átválogatjuk, a nem egészséges szemeket kidobjuk belőle. Mivel nagyon lassan fő meg, érdemes előtte egy éjszakára beáztatni bő vízben, ezzel jelentősen lecsökkenthetjük a főzési idejét. Reggel leöntjük a levét, és már indulat is a főzés! Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ráöntjük a fehérbort, és néhány percig forrni hagyjuk, hogy el tudjon párologni az alkoholtartalma. A leszűrt sárgaborsót ráöntjük, felöntjük a vízzel, sózzuk és borsozzuk. A legjobb, ha frissen őrölt borsot használunk hozzá! A sárgaborsót puhára főzzük, közben néhányszor megkavarjuk, mert hajlamos letapadni az edény aljára. Amikor megpuhult, beletesszük a mustárt, a fehérbor ecetet, a tejszínt, és jól elkeverjük benne. Botmixerrel az egészet sima állagúra turmixoljuk. Ha szükséges, önthetünk még hozzá vizet, hogy megfelelő állagú legyen. Végül összeforraljuk, és beledobjuk a rozmaringot, egyet buggyan, majd elzárjuk alatta a gázt. A rozmaringot nem fogyasztjuk, azt csak az íze kedvéért tesszük bele, így idővel kivehetjük a levesből.

Mivel kínáljuk?
Friss cipóba kanalazva, pirított tökmaggal, vagy fokhagymás kenyérkockákkal, pirított baconnel, esetleg kolbászkarikákkal. Aki csípősen szereti a leveseket, egy kis chilipelyhet is bátran szórhat a tetejére!

Ha Önt is levette a lábáról ez a finom recept, de fél, hogy nem marad mellette ideje főételt készíteni, mert nagyon sűrűek a hétköznapok, ne aggódjon, az e-food mindig tudja a megoldást! Keresse bizalommal étlapunkat, ahol kiválaszthatja kedvenc ételeit, és mi házhoz visszük Önnek azokat! e-food – minőséget jó áron!