Az édesburgonya az elmúlt évtizedekben a zöldségek igazi sztárja lett, néhány év alatt szinte mindenkihez eljutott a híre, mára mindenféle formában készítik rendszeresen az éttermek és a háziasszonyok. Sokan esküsznek rá, mint a hagyományos krumpli helyettesítőjére. Aki szeretne egészségesen és változatosan étkezni, annak mindenképpen ajánlott beiktatni ezt a különleges zöldséget az étrendjébe.
Aki szereti a kukoricabundával készített corn dogot, az garantáltan imádni fogja annak újabb változatát, melybe a virsli helyett édesburgonya kerül. Tökéletes vendégváró étel, vegetáriánusok is fogyaszthatják, kiválóan beilleszthető a fogyókúrás menübe. Tartson ismét az e-fooddal, főzzünk együtt valami különlegest, örvendeztesse meg a családot!

Hozzávalók:

3 édesburgonya
fogpiszkálók
250 g kukoricaliszt
50 g kukoricadara
1 db tojás
2 dl tej vagy víz
1 csapott tk sütőpor
1 tk cukor
1 tk pirospaprika
1 tk fokhagymapor
1 csapott tk őrölt bors
1 tk só
olaj a sütéshez

Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony kis hasábokra szeljük, mint a hasábburgonyát szokás. Elkészítjük a kukoricadarás masszát. A tojást elkeverjük a kukoricadarával, a kukoricaliszttel és a tejjel. Beleszórjuk a fűszereket, és csomómentesre keverjük az egészet. Végül a sütőport is belekeverjük a sűrű masszába.
Az édesburgonya hasábok egyik végébe beleszúrjuk a fogpiszkálót, majd beleforgatjuk a tésztába úgy, hogy a fogpiszkáló ne legyen tésztás. Forró olajban kisütjük őket. Nem igényelnek túl hosszú sülési időt, vigyázzunk, nehogy megégjenek. Amikor egy adag elkészült, kihúzzuk a fogpiszkálót belőlük, és szúrhatjuk is bele őket a következő adagba. Lecsepegtetjük, és fűszeres mártogatóssal tálaljuk.
Az e-food egyszerű lilahagymás mártogatóst ajánl mellé, hiszen a sült ízt nagyszerűen kiegészíti a hagymás-tejfölös öntet. A lilahagymát nagyon apró kockára vágjuk. Hozzákeverünk ízlés szerint tejfölt, egy kicsit megsózzuk, és már tálalhatjuk is. Akinek fontos, hogy fogyasszon kellő mennyiségű zöldséget, az kínálhat mellé uborkát, paradicsomot, vagy zöldsalátát.

Ha Ön is szeretne egészségesen és változatosan étkezni, de nincs mindig ötlete arra, hogy mit főzzön, mi tudjuk a megoldást. Az e-foodnál számtalan étel közül válaszhat, nálunk garantáltan megtalálja kedvenc fogásait. Válogassa össze őket úgy, hogy minden napra jusson leves, főétel és valami finomság. Ön megrendeli, mi pedig házhoz visszük – ennyi luxus mindenkinek jár!