Karfiol másképp

A karfiolt sokan szeretik, a legtöbb ember mégis csak karfiolleves és rántott karfiol formájában szokott találkozni vele. Természetesen ezek is nagyon finom ételek, de azért jó tudni, hogy van élet a karfiollevesen túl, és sokkal több lehetőség rejlik ebben a szuper zöldségfélében. Nagy előnye, hogy magas a C-vitamin tartalma és gazdag ásványi sókban. Rendkívül alacsony szénhidráttartalma miatt kiváló fogyókúrás alapanyag, ami ráadásul gyorsan eltelíti az embert, így kisebb adaggal is jóllakottnak érzi magát. Az e-food most három különleges karfiolos receptet hoz kedves olvasóinak, tartson ismét velünk!

Karfiolrizs

A karfiolrizsnek tulajdonképpen nem sok köze van a rizshez, csupán annyi, hogy a rizshez hasonlóan köretként fogyasztható, és ha elég messziről nézzük, rizsszerű a kinézete. Természetesen karfiol ízű, ami remekül illik szószos húsokhoz vagy éppen zöldségekhez. Ahhoz, hogy rizsszerű köretként tudjuk elkészíteni, nincs más teendőnk, mint aprítógépben nagyon kicsire összeaprítani, majd egy kevés olajon megpirítani, sóval megszórni és vízzel ropogósra párolni. Az eredmény a rizsszerű karfiolmorzsa, ami a legegyszerűbb fogyókúrás ebédet is feldobja.

Finomfőzelék másképp

A klasszikus menzás finomfőzeléket meglehetősen sokan nem szeretik, és valljuk be, hogy az eredeti, édeskés, tejes ízű, híg főzelék nem is egy gasztronómiai csúcsteljesítmény. Nem így a karfiollal készült finomfőzelék, ami egészen más élményt nyújt. Répa, karfiol, zöldborsó, apróra vágva és puhára főzve, majd kevés tejjel felöntve, tejszínnel és rántással berántva. Végezetül pedig egy kevés cukorral és őrölt borssal, friss petrezselyem zölddel ízesítve. Az eredmény krémes, lágy, érezhető benne a jellegzetes karfiol íz, ami remekül illik a többi zöldség mellé.

Kókusztejes karfiolleves

A hagyományosat mindenki ismeri. Azt viszont kevesen tudják, hogy ennek a népszerű zöldségnek nagyon jól áll egy kis kókusztej. És a hagyma, a fokhagyma, a krumpli, valamint a kurkuma, a curry és gyömbér is. Mi lesz ebből a sok hozzávalóból? Egy különleges ízű, kicsit indiai beütésű, nagyon finom és tartalmas leves. A zöldségeket megfőzzük, majd felöntjük kókusztejjel, végül pedig befűszerezzük sóval, borssal, őrölt gyömbérrel, curryvel és kurkumával. Aki szereti, egy kis chilit is tehet bele.

 

Ugye milyen jól hangzanak? Kísérletezésre fel, hadd örüljön a család! Ha viszont elképzelhetetlen a sűrű mindennapok során a főzés, a legjobb megoldás az ebéd házhoz rendelés. Rendelje meg finom ebédjét az e-foodtól, futárunk pedig házhoz viszi kedvenceit!