Finomfőzelék másképp

  • |

 

Mindenkinek voltak gyerekként „nemszeretem” ételei. A spenót, a sóskafőzelék vagy a tojásleves híresen megosztó fogások! Na, és mi a helyzet a finomfőzelékkel? Biztosan sokan szerették, de talán még többen nem ezt az édeskés, lisztes, tejes, kissé íztelen főzeléket. Pedig, mint szinte mindent, a finomfőzeléket is el lehet készíteni úgy, hogy az tényleg finom legyen. Kicsit más alapanyagok, más fűszerek, és a végeredmény is egész más lesz. Tartson Ön is az e-fooddal, lesse el a titkunkat!

 

Hozzávalók:

300 g fagyasztott zöldborsó

4 nagyobb szál sárgarépa

1 nagyobb karalábé

150 g karfiol

60 g vaj

1 csokor friss petrezselyemzöld

400 ml tej

200 ml tejszín

2 ek liszt

1 tk cukor

pici só, pici őrölt bors

 

A répát, a karalábét meghámozzuk, megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A karfiolt kis rózsákra szedjük, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk. A vajon elkezdjük megdinsztelni a sárgarépát és a petrezselymet. Ha kissé kioldódott a répa szép színe, mehet rá a kockákra vágott karalábé. A karfiolt egy másik lábasba rakjuk, és annyi vízzel tesszük fel főni, hogy éppen ellepje, majd kissé megsózzuk. Nem kell puhára főzni, éppen elég csak egyszer felforralni. A répához és a karalábéhoz hozzáadjuk a kiengedett zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és cukrozzuk, majd felöntjük a karfiol főzőlevével. Ha kell pótolni, engedünk még rá vizet. Éppen annyi legyen rajta, hogy ellepje a lábasban lévő zöldségkeveréket.

Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a karfiolt is, néhány percig főzzük, majd beleöntjük a tejet és a tejszínt. Amikor újra felforrt, a lisztből és egy kevés vízből habarást készítünk, beleöntjük, és alaposan összeforraljuk az egészet. Feltétként jó szívvel ajánljuk hozzá a rösztit, a corn dogot, a kukoricabundás édesburgonya hasábokat, a sült virslit vagy éppen a hagyományos fasírtot.

Ön is megkívánta a finomfőzeléket, de most nincs ideje bíbelődni vele? Kóstolja meg az e-food finomfőzelékét, válasszon hozzá egy feltétet és egy jó meleg levest, ami felmelegíti ebben a hűvös időben. Ebéd házhoz rendelés – a mindennapok luxusa!