Ki ne szeretne fittebb, egészségesebb lenni? Mindannyiunk vágya ez, ám elérni nem könnyű, hiszen rendszeres testmozgás és fegyelmezett, okosan összeállított étrend nélkül nem sok esélyünk van rá. Az elmúlt évtizedekben számos étrend indult világhódító útra, és mind máshova helyezi a hangsúlyt. Egyik ilyen a vegán étrend, amely mellőzi az állati eredetű élelmiszereket, és kizárólag növényi alapanyagokat használ. De miért jó mindez? Tartson az e-fooddal, cikkünk sorra veszi a veganizmus néhány fontos előnyét, hiszen egészségtudatos megrendelőink örömére kínálatunkban mostantól vegán ételek is szerepelnek!

Rostokkal az egészségért

A rostszegény étrend bizonyítottan káros, mégis nagyon sok ember fogyaszt túl kevés rostot. A finomított cukor, a túlzásba vitt szénhidrátbevitel megterheli a szervezetet, miközben nem jut elegendő rostanyaghoz. A vegánoknak ezzel nincs gondjuk, hiszen a rengeteg zöldségnek, gyümölcsnek és különféle gabonáknak köszönhetően kifejezetten rostdús az étrendjük.

A nélkülözhetetlen C-vitamin

Mint azt jól tudjuk, a C-vitamin nagyon fontos az emberi szervezet számára. Mivel a vegánok sok nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, azok vitamintartalma megmarad, nem vész el a hőkezelés során. Így kellő mennyiségű C-vitaminhoz jut testük a mindennapos étkezések során.

Fogyás könnyedén

Számos kutatás bizonyítja, hogy akik hosszú időn keresztül vegán étrend szerint étkeznek, azok vékonyabbak, kisebb a testtömeg indexük. Néhány hét alatt fogyás indul meg, ami aztán könnyebben fenntartható, hiszen a zöldségek és gyümölcsök eltelítik az embert, anélkül, hogy hizlalnának.

Vegánként a rák ellen

Sajnos a rákos megbetegedések nagyon sok embert érintenek, nehéz ellenük védekezni. A kutatások szerint, azoknak, akik nem fogyasztanak húst, sokkal kisebb esélyük van a daganatos megbetegedésekre. A vastagbél- mell-, emlő, vese- és prosztatarák esélye radikálisan lecsökken azoknál, akik kerülik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását.

Ez csak a kezdet!

Bizony, ezt a felsorolást még nagyon hosszan lehetne folytatni, hiszen kifejezetten sok előnye van annak, ha valaki végleg vagy legalább időlegesen száműzi étrendjéből az állati eredetű élelmiszereket. Az e-food a jövőben a vegán ételek mellett ismereterjesztő cikkeket is hoz kedves olvasóink a témában, hiszen sokan még csak most ismerkednek a húsmentes étkezéssel.

 

Ha Ön is szeretne változtatni, vagy csak nyitott az újdonságokra, próbálja ki finom vegán ételeinket, melyek egészségesek, különlegesek és finomak! Rendelje őket házhoz, így nem kell a főzéssel bajlódnia!