Manapság szinte minden családban előfordul egy fekete bárány, akinek az étkezési szokásai feladják a leckét az édesanyák, feleségek számára. Mit tehet az a háziasszony, akinek gyermeke vagy férje vegetáriánus, laktózérzékeny, esetleg gluténérzékeny? Szerencsére az e-food gazdag kínálatában még a különféle érzékenységben szenvedők is találnak maguknak megfelelő és ízletes fogásokat, de ha Ön szeretné saját főztjével meglepni szeretteit, jó szívvel ajánljuk a pikáns karfiollevest kókusztejjel. Íme, az elkészítés módja:

Hozzávalók:
30 dkg karfiol, apró rózsákra szedve
30 dkg hámozott, apróra vágott burgonya
8 dl zöldség alaplé
4 dl kókusztej
2 ek napraforgó olaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 kiskanál reszelt gyömbérgyökér
2 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál őrölt koriander
fél kiskanál kurkuma
1 csokor friss petrezselyemzöld, apróra vágva
csilipaprika, ízlés szerint
só és frissen őrölt feketebors

A vöröshagymát, a fokhagymát, a csilipaprikát és a reszelt gyömbérgyökeret az olajon megpirítjuk. Körülbelül négy perc eltelte után hozzákeverjük a köményt, a koriandert és a kurkumát. A fűszereket felöntjük a zöldség alaplével és a kókusztejjel, majd beledobjuk a burgonyát és a karfiolt. Lassú tűzön puhára főzzük őket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csilipaprikázzuk – ki erősebben, ki kevésbé csípősen szereti ételeit. Aki hígabban kívánja fogyasztani a levest, az hagyhatja folyós állagúnak, aki viszont a sűrűbb leveseket kedveli, az kimerheti a leves felét és leturmixolhatja, ezzel sűrítheti be az alaplevet. Végezetül a petrezselyemzöldet a levesbe keverjük és még forrón tálaljuk!

A kókusztej, a gyömbér, a kurkuma, a koriander és a kömény olyan különleges egyveleget alkotnak, hogy a siker garantált lesz! Ha Ön is szeretné kipróbálni ezt az izgalmas tavaszi levest, de mostanában kevés ideje lesz a főzésre, válasszon étlapunkról mellé egy finom főfogást vagy desszertet, mi pedig házhoz visszük a kiválasztott ételeket!