Az Ön családja is imádja a palacsintát, de időigényes elkészíteni, ezért ritkán lepi meg őket vele? Az e-foodnak van egy tuti receptje, amivel pillanatok alatt elkészülhet kedvenc desszertjükkel! A marcipános tejbegríz után a töltött amerikai palacsinta az új kedvencünk!

Hozzávalók:
2 db tojás
2 ek cukor
2 dl tej
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 ek napraforgó olaj a serpenyő kikenéséhez
+ töltelék (bármi, amit családunk szeret: párolt alma, mogyorókrém, fehércsokoládé kockák, banánkarikák stb.)

Ez a palacsinta kicsit más, mint a hazai, jól megszokott, vékony fajta, amelynek mesterei a balatoni palacsintasütők. Az amerikai palacsinta sokkal tömörebb és laktatóbb. A sütőportól egy levegős, piskótaszerű tészta keletkezik, amiből elég egyet megenni és máris jóllakunk. Az elkészítése egyszerű, és mivel egy-egy darab is eltelíti az embert, ezért nem kell sokat bajlódni a sütögetéssel.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. A lisztet kimérjük, belekeverjük a sütőport, majd a tojásos masszához adjuk. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. Az így kapott tészta sűrű, tömör, más, mint a hazai változat. A serpenyőt felhevítjük, egy kevés olajat eloszlatunk benne, majd egy merőkanálnyi tésztát a közepére teszünk. Nem fog szétterülni, hanem középen marad körülbelül egy centis vastagságban. Amikor az alja kezd rózsaszínű lenni, a közepére helyezzük a tölteléket, majd szintén egy merőkanálnyi tésztával befedjük azt. Hagyjuk még egy kicsit pirulni, majd óvatosan fordítsuk meg, hogy mindkét fele szép aranybarna színűre sülhessen. Ha nagyon kevés időnk van, vagy elsőre nem merünk a töltéssel bajlódni, a legegyszerűbb megoldás, ha csak simán megsütjük a palacsintát, és frissen a tetejére tesszük a vaníliás túrót, a juharszirupot, a mogyorókrémet vagy a lekvárt, esetleg fagylalttal, tejszínhabbal és friss bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.
Ha Ön is szeretné kipróbálni ezt a különleges amerikai desszertet, de jólesne előtte valami finom leves, keresse az e-food étlapját, ahol gazdag kínálatunkban biztosan megtalálja az amerikai palacsinta legjobb kiegészítőjét!