Németország

  • |

Az Európai Unió legnépesebb országa, ahol vannak kifejezetten nőknek létesített parkolóhelyek, rengeteg a kerékpár és a futó ember, ráadásul náluk rendezik a híres Oktoberfestet is. Svédország után irány Németország, ahol a sör immáron hivatalosan is ételnek minősül, és ahol kötelező megkóstolni a helyi sültkolbászt, amit savanyú káposztával szervíroznak. Az e-food e heti blogcikkében a német tradicionális konyha világát járjuk körül.

1. Brezel, a híres bajor perec! A világszerte elismert német sörök állandó kísérője, ami jólesik reggel, délben és este. Ez a kelt tésztás, puha és friss perec, melyet sóval szórnak meg, és amit lépten-nyomon árulnak Németországban, mindenki kedvenc péksüteményei között ott szerepel. Íze és állaga teljesen más, mint amit hazánkban árulnak, ezért feltétlenül érdemes kipróbálni.

2. Kaiserschmarrn, azaz császármorzsa. Ha hihetünk a népnyelvnek, Ferenc József császár kedvenc desszertje, amit minden német és sok magyar ember is nagyon kedvel. Többféle elkészítése módja létezik, az igazi német verzióban finomliszt és vaj található, amit a rumba ázatott mazsola tesz még különlegesebbé.

3. Königsbergi húsgolyók. A svédekhez hasonlóan a németek is igazi húsgolyó imádók, az ő verziójuk eredetileg Poroszországból származik, de annyira népszerű ételnek számít náluk, hogy nyugodtan nevezhetjük a németek nemzeti ételének. Borjúhúsból készül, és kapribogyóval megszórt tejszínes mártással tálalják.

4. A fehér kolbász. Kolbász paprika nélkül – bizony létezik és igen népszerű is a német területeken. A reggelik alapvető fogása, édes mustárral és pereccel fogyasztva nem is indulhat rosszul a nap. A currys kolbász pedig igazi gyorsételnek számít, Berlinben minden sarkon kapható.

5. Türingiai gombóc. Különleges burgonyagombóc, ami annyira jellegzetes ételük, hogy minden vasárnap megtalálható az asztalon, és külön az elkészítésének megkönnyítésére kifejlesztett speciális burgonyanyomójuk is van a német háziasszonyoknak. A krumplis gombócok belsejében pirított kenyérkockák lapulnak.

Ha az Ön étvágyát is meghozták Németország nemzeti ételei, ne habozzon, keressen gyorsan egy finom fogást az e-food étlapján, és rendelje meg azonnal, mi pedig házhoz visszük a másnapi ebédet!