Nagyszüleink idejében még senki sem hallott az ételintoleranciáról, az elmúlt évtizedekben azonban sokat megtudtunk róla, és mostanra alig akad olyan család, ahol ne lenne valaki érzékeny valamilyen élelmiszerre. Lehet ez liszt, tejtermék vagy éppen cukor, annyi biztos, hogy az intoleranciában szenvedő egyének étkezését nem kis feladat megoldani. Ha éppen olyan vendéget várunk, aki nem fogyaszthat cukrot, tejet vagy lisztet, mégis szeretnénk meglepni egy kis finomsággal, a kölestorta kiváló megoldás. Finom, egészséges, gyorsan elkészül, és mindenki bátran eheti. Mutatjuk a receptet, érdemes az e-fooddal tartani!

Hozzávalók:

  • 30 dkg köles
  • 7 dl kókusztej
  • 15 dkg stevia
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 1 dl kókuszolaj
  • 20 dkg vegyes bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)

A kölest alaposan átmossuk, majd 1,5 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt elkezdjük főzni. Közben a citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. Amikor a köles elforrta a vizet, felöntjük a kókusztejjel, beleszórjuk az édesítőszer felét, a kókuszreszeléket és a vanília kikapart magját. Fedő alatt puhává főzzük a kölest, majd kihűtjük, és belekeverjük a citrom lereszelt héját. Az édesítőszer másik felét a tojásokkal kihabosítjuk, majd beleöntjük a kókuszolajat, és azzal is keverjük egy kicsit. A tojásos masszát a kölessel összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába önjük a tésztát. A tetejét megszórjuk friss, vagy fagyasztott állapotból kiengedett gyümölccsel, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. hatvan percig sütjük.

Egyszerű, de nagyszerű, akár még a fogyókúrás étrendbe is kiválóan beilleszthető desszert, ami garantáltan elnyeri a család tetszését. Ha szeretne finom ebéddel kedveskedni szeretteinek, de a mindennapos főzésre nem mindig jut idő, érdemes egy próbát tenni az ebéd házhoz rendeléssel. Az e-food étlapja tele van finomabbnál finomabb ételekkel, így mindenki megtalálja köztük kedvenceit!