Amerika, ez a csodálatosan izgalmas kontinens annyi mindent adott nekünk, hogy fel sem tudnánk sorolni. Juharszirup, ketchup, hamburger és a rántott kovászos uborka. Bizony, nem tévedés és nem elírás, Amerikában még az uborkát is képesek kirántani. Nálunk hírből sem ismerni ilyet, de mivel a magyar ember is imádja a kovászos uborkát, és éppen most van szezonja ennek a finomságnak, mi most utánajárunk, hogyan is készül. Az e-food hétről hétre új és izgalmas receptekkel lepi meg kedves olvasóit. Ha tetszett a pikáns karfiolleves, íme, itt a méltó párja – éljen a rántott kovászos uborka!
A legfontosabb hozzávaló a kovászos uborka. Ma már mindenféle ételt lehet kapni boltban is, de azért az igazi nyári életérzéshez szorosan hozzátarozik a házi kovászos uborka elkészítése.

Hozzávalók:
1 kg apró fürtös uborka
1 csokor kapor
néhány szem egész feketebors
2 ek só
1 liter víz
2 szelet fehérkenyér
1 db 1,7 dl-es üveg

Az uborkákat alaposan átmossuk, a végüket levágjuk, majd egyik végén keresztet vágunk beléjük, hogy félig szétnyíljanak. Az üveget kimossuk, alulra helyezzük a kapor és a bors felét, majd beletesszük az uborkákat. Amikor mind benne van az üvegben, a maradék kaprot és a borsot a tetejére tesszük, a kenyeret pedig rányomkodjuk. Langyos vízben feloldjuk a sót, és az üvegbe öntjük. Nem az üveg tetejét használjuk, hanem egy kistányért fedőként, és kitesszük a napra, ahol 3-4 nap alatt el is készül. Ha megpuhultak az uborkák, levesszük róla a kenyeret, edénybe szedjük az ubikat, és a tisztára szűrt levét visszaöntjük rá. Hűtőben néhány napig eláll.
A rántott kovászos uborka úgy készül, mint minden rántott étel. Az uborkákat félbevágjuk, levüket leitatjuk. Lisztbe, majd sóval és borssal ízesített felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk őket. Végezetül forró olajban kisütjük és papírtörlőre szedjük őket. Tejfölös mártogatóssal kínáljuk, ami lehet bármilyen ízesítésű, amit szeret a család.

Ha szívesen kipróbálná ezt a különleges fogást, de mellette nem marad ideje előételt és desszertet készíteni, akkor az ebédrendelést Önnek találták ki! Válogasson az e-food étlapjáról, ahol biztosan talál a rántott kovászos uborkához tökéletesen illő fogásokat!