Az augusztus a gyümölcslevesek hónapja, hiszen többnyire ebben a hónapban tetőzik a nyári hőség, ilyenkor éri utol az embereket az érzés, hogy semmit sem kívánnak, főleg nem a meleg és nehéz ételeket. A gyümölcslevesnek ráadásul megvan az az előnye is, hogy extra gyorsan megfő, mindössze fél óra alatt elkészíthető.
A friss, lédús szilvának most van szezonja, ezért érdemes kihasználni, hogy a piacokon olcsón hozzájuthatunk. A rumtól és a fahéjtól olyan különleges ízt kap levesünk, aminek senki sem tud ellenállni. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a leves elfogyasztását követően ne üljünk volán mögé, és kisgyermekeknek se adjunk belőle, hiszen a rum alkoholtartalma nem tűnik el teljes mértékben el a főzés során. Tartson ezen a héten is az e-food ételfutárral, ha Ön is friss nyári ízekre vágyik, és keresi az amerikai töltött palacsinta méltó párját!

Hozzávalók:
½ kiló szilva
2 dl főzőtejszín
4 ek. cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tk. őrölt fahéj
3 ek. rum
+ 2 szelet citrom és tejszínhab

A szilvát alaposan megmossuk, a külső viaszos réteget lemossuk róla. Félbevágjuk és kimagozzuk, majd a feleket még kettőbe szeljük. Feltesszük főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat. A szilva gyorsan megpuhul, így nem kell sok főzési idővel számolnunk, néhány perc elegendő ahhoz, hogy elkezdjen leválni a szilva külső héja – eddig kell csak főzni. Hozzáadjuk a rumot, majd a főzőtejszínnel felöntjük, és az egészet összeforraljuk. Jól behűtve tálaljuk, mielőtt felszolgálnánk, két friss citromkarikát helyezünk a levesbe és jól elkeverjük, majd tányérokba szedve tejszínhabot nyomunk a tetejére.

Ön is megkívánta ezt a különleges nyári levest, de nincs ideje elkészíteni? Ne csüggedjen, az e-food számtalan gyümölcslevest kínál megrendelőinek, így Ön is megtalálja köztük a kedvencét! Az ebédrendelés az a luxus, ami mindenkinek jár egy hosszú, forró nyár végén!