Az e-food csapata rajong a rántott ételekért, kipróbáltuk már a rántott kovászos uborkát, most pedig egy édes rántott desszertet hozunk kedves olvasóinknak, mégpedig a szaftos szilvás rántott palacsintát. Ebben a különles receptben a házi készítésű palacsintákat friss szilvából készült édes, fahéjas szilvaszósszal töltjük meg, majd bepanírozzuk, ahogy azt a rántott ételeknél szokás. Ilyet még biztosan nem evett. De ne húzzuk tovább az időt, nézzük a receptet!

Hozzávalók a palacsintához:
125 finomliszt
150 ml tej
200 ml szódavíz (vagy buborékos ásványvíz)
1 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
1 ek olaj
Ahogyan az a hagyományos palacsintánál szokás, a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a szódavizet, és forró, kiolajozott serpenyőben vékony palacsintákat sütünk, majd félretesszük őket hűlni.

Hozzávalók a szilvás szószhoz:
400 g szilva
1 tk őrölt fahéj
50 g cukor
1-2 ek víz
A szilvákat alaposan megmossuk, hogy a külső viaszos réteg lejöjjön róluk. Azután négybe vágjuk és kimagozzuk őket. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, és egy lábasban 2 evőkanál víz hozzáadásával 15 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöt. Ha elkészült, félretesszük és hagyjuk kihűlni.
Ha minden kihűlt, megtöltjük a palacsintákat. Nem a hagyományos hengeres alakba tekerjük fel, hanem a palacsinta első harmadára teszünk egy kis tölteléket, majd az oldalát hajtjuk be, ha szükséges, meg is tűzhetjük. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsük őket túl. Ezt követően már csak a panírozás marad, a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben. Végezetül pedig forró olajban kisütjük őket. Még forrón, tejszínhabbal vagy fagyival tálaljuk!

Ugye Önnek is összefutott a nyál a szájában ezt a receptet olvasva? Ne gondolkodjon túl sokat, rendelje meg holnap ebédjét az e-foodtól, és használja az így nyert időt ennek a különlegességnek az elkészítésére. Minden családtagja hálás lesz érte!