Fel a kezekkel, aki rajong a csokis sütikért, és akinek kedvencei között szerepel a brownie! Ez a gazdag, csupacsokis, meglehetősen tömény sütemény az elmúlt évtizedekben hazánkat is meghódította, egyre több háziasszony készíti el otthon a sajt verzióját. Arról megoszlanak a vélemények, hogy milyen is a tökéletes brownie: folyik egy kicsit a közepe vagy sem, étcsoki a lelke vagy éppen a tejcsoki? Az e-foodnak szerencsére nem kell eldöntenie ezeket a vitákat, mert egy különleges brownie keksz receptjét választotta erre a hétre, ami keksz lévén meg sem próbál az eredetire hasonlítani – vagy talán csak egy kicsit. Elkészíteni könnyű, és majdnem olyan gyors, mint a szupergyors túrógombócot. Tartson Ön is velünk, készítsünk együtt egy kis finomságot a családnak!

Hozzávalók:
340 g étcsokoládé
100 g apróra vágott tejcsokoládé
1 vaníliarúd kikapart magja
115 g vaj
3 egész tojás
220 g kristálycukor + 50 g barnacukor
125 g finomliszt
10 g sütőpor

Az étcsokit kockákra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A legegyszerűbb módja, ha egy lábasba vizet rakunk, majd arra egy fém edényt helyezünk, és ebbe tesszük az étcsokit. Ahogy a víz felforr, a csoki úgy kezd el szépen megolvadni. Ha teljesen megolvadt, hozzáadjuk a vajat és a barnacukrot, és ezeket is megolvasztjuk benne. Levesszük a tűzről, azután belekeverjük a tojásokat, a kristálycukrot és a vanília kikapart magját. A finomlisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszához keverjük. Utolsóként az apróra vágott tejcsoki kerül bele, majd az egészet 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve a sütőt begyújtjuk, jó forrónak kell lennie, amikor nekikezdtük a sütésnek. Egy nagyméretű lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és diónyi kis halmokat teszünk rá. Egymástól jókora távolságra helyezzük el őket, különben összefolynak. 14 perc alatt a kekszek külseje megszilárdul, a belsejük melegen kissé ragacsos állagú. Ha így szeretjük, ki is vehetjük a sütőből, de ha inkább teljesen szilárd kekszekre vágyunk, akkor bent tarthatjuk még őket a sütőben. Közben figyeljük az aljukat, nehogy megégjenek (kb. 18 perc ez esetben is elegendő). Kihűlve egy kicsit még szilárdulnak a kis lapos korongok.

Tetszett a recept? Szívből reméljük, hogy igen, épp úgy, ahogyan finom ételeink is, melyeket könnyedén megrendelhet az e-food honlapjáról. Néhány kattintás, és már kész is az egész család ebédje – ezt teszi lehetővé az ebéd házhoz rendelés. Válasszon minket, válassza a minőséget!