Idén minden bizonnyal elmarad a hagyományos, házról-házra járó locsolkodás, a húsvét azonban akkor is elérkezik, ha senki nem léphet ki az otthonából. Márpedig ha húsvét, akkor tojásos finomságok minden mennyiségben, főzve, töltve, süteménybe sütve, vagy akár ital formájában. Ha Ön is szeretné megörvendeztetni családját valami különlegessel, akkor van egy remek javaslatunk. Az e-food ezen a héten egy finom italrecepttel kedveskedik olvasóinak – éljen a házi tojáslikőr, aminél kevés finomabb ital létezik, és ami mindenkinek jólesik a húsvéti ebéd mellé. Aki belefog az elkészítésébe, elismerő pillantásokat zsebelhet be, amint az üveg az asztalra kerül!

Hozzávalók:
500 ml tej
100 g porcukor
250 ml habtejszín (30%-os)
2 db vaníliarúd (belseje és héja egyaránt szükséges)
5 db tojássárgája
250 ml fehér rum vagy vodka
150 g porcukor

A tejet, a habtejszínt, a 100 gramm porcukrot csomómentesre keverjük egy lábasban, majd beletesszük a félbe vágott vaníliarudak kikapart magját és héját is. Az elegyet felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tojások sárgáját elkeverjük a 10 gramm porcukorral egy tálban, fontos, hogy a fehérjét ne használjuk fel hozzá, csak a sárgájukat. A forró tejet folyamatos keverés mellett nagyon vékony sugárban a cukros, tojásos masszához adjuk. Így lassan adagolva a tojás sárgája nem fog összeugrani és kicsapódni, viszont a hőkezeléstől biztonságos lesz a fogyasztása. Néhány percig hűtjük, majd hozzákeverjük a rumot vagy vodkát. A legjobb a fehér rum, így elsősorban azt ajánljuk hozzá! Ha teljesen kihűlt, üvegekbe tesszük, és belerakjuk az üvegbe a vaníliarudakat is, majd hűtőszekrénybe téve állni hagyjuk. Egy napot mindenképpen állnia kell, de a legjobb, ha három napot várunk a fogyasztásával.

A házi tojáslikőr mellé valami különleges édesség dukál, ha nincs ötlete, a szilvás rántott palacsintával biztosan le fogja nyűgözni egész családját! Ha pedig nagyon el lesz havazva a húsvéti ünnepek alatt, ne keseredjen el, inkább rendelje meg Ön is családja ebédjét az e-food ételfutártól! Mi házhoz visszük ebédjét!