A vadhúsoké a jövő

  • |

Meglepően sokan vannak, akik még soha nem ettek őzhúst, szarvashúst vagy vaddisznóhúst. Akadnak, akik idegenkednek a gondolattól, hogy vadon élő állatok húsát fogyasszák, mások egyszerűen csak nem tudják, hol szerezhetik be. Pedig a megfelelően elkészített vadhús rendkívül ízletes és egészséges, ráadásul hazánkban ősi hagyománya van a vadászatnak, ezért Magyarországon mindhárom fajta vadhús elérhető, mégpedig prémium minőségben. Hol juthatunk hozzá? Az e-food most ezzel az újdonsággal lepi meg kedves megrendelőit: keressék étlapunkon vadból készült ételeinket, és kóstolják meg mindet egytől-egyig!

Semmi mesterséges
Az elmúlt évtizedekben egyre fontosabb lett egészségünk védelme, a vadhúsfogyasztás pedig ennek egyszerű és nagyszerű módja. Minden vadhús rendkívül egészséges, hiszen az állat nem találkozik élete során antibiotikumokkal, gyógyszerekkel és hormonokkal, csupán a természet adta élelmiszerekkel. Ha van valami, amit biónak nevezhető, akkor a vadállatok húsa bizony az. Kiváló minőségű, igazi prémium étel készülhet belőlük.

Szigorú szabályok, biztonság
A vadászatuk szigorúan szabályozott, csak engedéllyel rendelkezők lőhetnek ki és adhatnak el vadat, így nem kell félni attól, hogy nem megfelelő időben vagy módon elejtett vadhús kerül a tányérunkra.

Tökéletes élelmezés, természetes hús
A vadhús egyik legnagyobb előnye, hogy az állat minden esetben a számára leginkább megfelelő táplálékot fogyasztja, hiszen ő maga választja ki azt. Szemben a háziasított állatok tartásával, ahol gyakori a nem megfelelő élelmezésük, a táppal való minél gyorsabb hízlalás.

Kiváló összetevők
A vadak húsa alig tartalmaz zsírt, hiszen az állatok csak télire raktároznak zsírt, de azt is jól lefejthető faggyú formájában, így a tiszta hús szinte teljesen zsírszegény. Húsuk kalóriatartalma fele a háziasított állatokénak, fehérjetartalmuk viszont rendkívül magas. A vadhús egészségesebb bármely háziasított állatnál.

Különleges íz
Karakteres ízüket az úgynevezett ízadó kivonatanyagok adják, melyektől minden egyes vadhúsnak különleges, erőteljes íze lesz. Ha jól van elkészítve, ez a hatás tovább fokozható. A vadhúsfogyasztás tehát nem csak testünk számára fontos, hanem magas élvezeti értékkel is bír!

Fenntarthatóság
A házasított állatok húsának minősége sok esetben megkérdőjelezhető, tartásuk kedvezőtlenül hat az egész bolygóra. A vadakkal más a helyzet, hiszen létezésük nem károsítja környezetüket, éppen ezért a fenntarthatóság szellemében érdemes őket minél gyakrabban szerepeltetni étrendünkben.

Ha sikerült kedvet csinálnunk a vadhúshoz, keresse étlapunkon legújabb fogásainkat, számos különleges étellel várjuk kedves megrendelőinket. Válassza ki és rendelje házhoz vadhúsból készült finomságainkat. Fogyasszon rendszeresen vadhúst, étkezzen változatosan, éljen egészségesen!