Biztosan sokan szembesültek már azzal a problémával, hogy a megvásárolt kelkáposzta túl nagynak bizonyul, a fele megmarad, aztán gondolkodhat az ember, hogy mi készüljön belőle, ami finom, és kellően más, mint a kelkáposzta főzelék. Szóba jöhet ilyenkor a frankfurti leves, de megpróbálkozhatunk valami egészen újszerűvel is, mint például a kelkáposztás spagetti. Ez a kiadós tésztás étel nem igényel sok előkészületet, és sok hozzávalót sem, ezért az e-food mindenkinek jó szívvel ajánlja. Figyelem, elmenteni való recept következik!

Hozzávalók:
400 g spagetti tészta
15 dkg vékonyra szeletelt bacon
50 dkg kelkáposzta
25 dkg camembert sajt
2 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
frissen őrölt bors, só
egy kevés reszelt parmezán sajt

A bacont felvágjuk vékony csíkokra, egy serpenyőbe beleöntjük az olajat, beleszórjuk a bacont, és szépen kisütjük a zsírját. Akkor jó, ha finom ropogósra sült a szalonna. Mielőtt elkészülne, beleszórjuk a zúzott fokhagymát is, és néhány perc alatt megpirítjuk azt is a zsiradékban. Legyünk óvatosak, mert a fokhagyma gyorsan megég, ha nem figyelünk oda rá, tényleg csak egy percnyi pirulás szükséges neki.
A kelkáposztát kb. 1 centiméteres darabokra szeljük, ügyelve rá, hogy a torzsája és a vastag levélerezet ne kerüljön bele. Közben a sajtot is apró kockákra vágjuk. A zsiradékból kiszedjük a bacont, beleszórjuk a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és kb. nyolc perc alatt megpároljuk. Ne főzzük szét, akkor jó, ha kicsit roppan.
A tésztát sós vízben megfőzzük, a főzővizéből felveszünk 2 dl-t, azt a káposztára öntjük, beleszórjuk a sajtot, felolvasztjuk benne, majd az egészet összekeverjük a forró tésztával. Egy picit még rottyan, és máris tálalhatjuk. Egy csipetnyi reszelt parmezán sajttal megszórva az igazi.

Ha a család szereti a befőtteket, ehhez mindenképpen érdemes tálalni, a legjobban a cseresznye- vagy a barackbefőtt és egy pohár hideg, jégkockás víz illik hozzá.

Önnek is tetszett a recept, de a hirtelen beköszöntött hőségben úgy érzi, képtelen a tűzhely mellé állni? Higgye el, nincs ezzel egyedül, de szerencsére van megoldás. A receptet mentse el, heti ebédjét pedig válassza ki az e-food kínálatából. Mi házhoz szállítjuk Önnek ebédjét. Nyár, szabadság, kényelem – mindenki megérdemel egy kis pihenést!