Az idei rendhagyó körülmények egyszerre nehezítik és könnyítik meg a családok dolgát. A nehézség az, hogy sok rokon nem tud idén személyesen találkozni, ami nagy kihívás elé állít mindenkit. Könnyebbség viszont, hogy a kényszerpihenő alatt több időnk marad otthon tevékenykedni, elérkezett a közös főzés és sütés ideje. Végre van idő a gyerekekkel együtt mókázni a konyhában, jöhet a habos fakanál és a szétszórt liszt. Idén azok a receptek is előkerülhetnek, amelyek eddig mindig a „majd jövőre” fiókban végezték. A mézes puszedli pont ilyen igazi téli, ünnepi finomság, amit az egész család imádni fog. Tartson az e-fooddal ismét, mutatjuk a legjobb puszedli receptet!

 

Hozzávalók a tésztához:

400 g méz

700 g finomliszt

50 g porcukor

200 g puha vaj

1 tojás

25 g szódabikarbóna

fél tk őrölt fahéj

fél tk gyömbér

fél tk szegfűszeg

 

Hozzávalók a mázhoz:

80 g tojásfehérje

160 g porcukor

 

A vajat, a mézet, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Egy másik edényben a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes masszához, és az egészet jól összekeverjük. Nagy hengert formázunk a tésztából, és fél órára a hűtőbe tesszük.  Ezalatt a sütőt előmelegítjük, keresünk egy lapos tepsit, és sütőpapírral kibéleljük. Fél óra elteltével a hűtőből kivesszük a tésztát, és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Kézzel golyó alakúra formáljuk őket, majd a tetejüket kissé lenyomkodjuk. Úgy tesszük őket a tepsibe, hogy bőven maradjon közöttük hely, mert a sülés során nőni fognak. Előmelegített sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük őket. Nem szabad megpirulniuk, az aljuk is maradjon szép világos.

Vízgőz felett a tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral, jó melegnek kell lennie. Amíg a vízgőz felett van, elég csak kavargatni, amikor már jó meleg, levesszük, és lágy habbá verjük. A puszedlik tetejét egyenként a habba mártjuk, majd egy villa segítségével „összekócoljuk”. Cukorgyönggyel megszórhatjuk a tetejüket.

Az e-food szeretné megkönnyíteni a karácsonyi készülődést, ezért idén december 21-22-23-án karácsonyi menüvel és kiszállítással kedveskedünk megrendelőinknek!