Nincs jobb egy kiadós, sűrű tésztájú, kevert sütinél, ami eláll napokig, nagyszerű vendégváró édesség, és még a reggelik vagy vacsorák változatosabbá tételére is alkalmas. Az e-food igyekszik könnyen és gyorsan elkészíthető receptötleteket ajánlani kedves olvasóinak, az ebéd házhoz szállítás mellett ezzel is segítve a mindennapokat. Tartson ezúttal is, mutatjuk a receptet!

Az áfonya sokak kedvenc gyümölcse, ám nagy hátránya, hogy frissen csak a nyári hónapok során lehet hozzájutni. Szerencsére ebbe a süteménybe fagyasztott állapotában is belekerülhet, ezért nem kell nyárig várni az elkészítésével. Természetesen elkészíthető más gyümölccsel is, mehet bele frissen, fagyasztottan, vagy akár aszalva is bármilyen gyümölcs.


Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,25 dl napraforgóolaj
  • 2,5 dl tej
  • 28 dkg liszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg áfonya

 

Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ehhez a legcélszerűbb elektromos habverőt használni, hiszen addig kell keverni az elegyet, amíg habossá és egészen fehérré nem válik – ettől lesz majd szép levegős az amúgy sűrű tészta. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a fahéjat és a csomómentesre tört sütőport, azután alaposan elkeverjük őket. A tojásos masszához hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd szép simára keverjük. Ezt követően mehet bele a lisztes keverék, végül az egészet elkeverve kész is vagyunk a tésztával. Egy őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Ha nincs kéznél őzgerincformánk, egy kisebb kerek sütőforma is jó szolgálatot tesz. A sütőt előmelegítjük, és amíg melegszik, a tészta tetejét megszórjuk az áfonyával. Még fagyos állapotában használjuk fel, nem kell kiengednie. A süteményt betoljuk a sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A sütőből kivéve állni hagyjuk tizenöt percet, majd kibírtjuk a formából, és úgy hűtjük ki. Ha teljesen kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a recept, de a másnapi ebéd ügye még mindig megoldatlan, ne törje túl sokáig a fejét rajta. Az e-food weboldalára ellátogatva változatos ételkínálatot talál, nincs más dolga, mint megrendelni kedvenceit. Mi házhoz szállítjuk az egész család ebédjét, így egy gonddal máris kevesebb!