Svéd ízek a konyhában

  • |

A svédek nem csak a belső terek dekorálásában szeretik az egyszerűséget, hanem a konyhaművészetükben is. Mi magyarok kedveljük az erősen fűszerzett, erőteljes ízvilágú ételeket, de mint mindent, idővel ezt is meg lehet unni. Szerencsére a változatosság gyönyörködtet, és az e-food most egy egyszerű svéd főétel receptjét szeretné megosztani kedves olvasóival, amihez nem kell sok hozzávaló, nem kerül sokba, kevés munkával elkészül, és üdítően egyszerűek az ízei: szaftos egytálétel zöldségekkel, sertés szűzpecsenyével és kevés fűszerrel, a változatos és egészséges étkezés jegyében. Minimalizmus a gasztronómiában, tartson velünk, ha vevő rá!

Hozzávalók:

  • 400 g sertés szűzpecsenye
  • 400 g burgonya
  • 150 g sárgarépa
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 250 ml marhahús ízű alaplé
  • 3 ek olaj
  • egy csokor friss petrezselyem zöldje
  • só, bors

A húst megmossuk, 2 cm-es érméket vágunk belőle, megsózzuk, megborsozzuk, és egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. A húst kivesszük egy tányérra. A vöröshagymát megpucoljuk, karikára szeljük, kissé megsózzuk, és az olajon megdinszteljük, majd szintén kiszedjük. A maradék olajat és pecsenyezsírt felöntjük az alaplével, összeforraljuk. A répát és a burgonyát meghámozzuk, majd egyenlő méretű karikákra vágjuk, megsózzuk, picit megborsozzuk, majd a hagymához adjuk és összekeverjük. A zöldségkeveréket egy tűzálló tálba öntjük, és a tetejére helyezzük a megpirított húst. Végül felöntjük az alaplével. A tűzálló tálat lefedjük, előmelegített sütőben sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve még további 20 percig pirítjuk. Friss, apróra szelt petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha Ön is kedveli a változatosságot, ha néha jólesnek a fűszeres ízek, míg máskor inkább az egyszerűségre vágyik, az e-foodnál a legjobb helyen jár. Folyamatosan bővülő gazdag ételkínálatunkkal minden megrendelői igényt igyekszünk kielégíteni. Rendelje házhoz ételét, tegye le a főzés terhét, könnyítse meg az életét!