Önnek is elege van a hosszas sütés-főzésből, de mégis jó lenne egy kis nassolnivaló esténként, netán vendégekre számít a közeljövőben, és illene őket megkínálni egy kis édességgel? Ilyenkor a legegyszerűbb, ha az örök klasszikusokhoz nyúlunk, amilyen a kókuszos keksztekercs is. Óriási előnye, hogy nagyon egyszerű összetevőkből áll, elég hozzá elszaladni a sarki közértbe, nem kell órákig keresgélni a szupermarketekben a különleges hozzávalókat.  Ami pedig még ennél is jobb, hogy gyorsan elkészül, sütni sem kell, ráadásul nagyon finom, nem hiába szeretik olyan sokan. Ha Ön is szívesen elkészítené, de épp nincs kéznél a recept, tartson az e-fooddal, itt megtalálja!

Hozzávalók a barna tésztához:

25 dkg darált háztartási keksz

10 dkg porcukor

1 ek baracklekvár

100 ml kávé

20 ml tej

2 ek kakaópor

1 ek rum, vagy egy kevés rumaroma

 

Hozzávalók a kókuszos részhez:

5 dkg kókuszreszelék

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg puha vaj

A barna tésztához a kekszet elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral, ügyelve rá, hogy minden összetevő csomómentes legyen. A tejet elkeverjük a kávéval és a rummal, majd a száraz összetevőkhöz öntjük a baracklekvárral együtt. Az egészet alaposan összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, egy kis langyos tejet adhatunk még hozzá. Téglalap alakúra formázzuk, és vékonyra kinyújtjuk.

A kókuszos töltelékhez puha szobahőmérsékletű vajat használunk, amit szép simára keverünk a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Amint elkészültünk vele, megkenjük vele a kinyújtott barna tésztát. Végül szorosan feltekerjük, fóliába csavarjuk, és két órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve megszórjuk a rudat kókuszreszelékkel, és vékony szeletekre vágjuk.

Az új esztendő sem hozott több szabad időt, mint a tavalyi? Aggodalomra semmi ok, az e-food továbbra is áll megrendelői szolgálatára, tőlünk könnyedén házhoz rendelheti egész heti menüjét. Ha pedig szüleinek, idős rokonainak szeretné megkönnyíteni az életét, a legjobb ajándék az ebéd házhoz rendelés. Ajándékozzon időt és gondoskodást! Keresse weboldalunkon étlapunkat bizalommal, rendelje tőlünk házhoz családja ebédjét. Az e-foodra mindig számíthat!