Közeleg az év egyik legszebb ünnepe, az anyák napja. Felnőttként és gyerekként egyaránt fontos ünnep, a gyerekek pedig különösen boldogok, ha saját maguk készíthetnek valamit szeretett édesanyjuknak és nagymamájuknak. Édesapák, figyelem, az e-food most egy olyan egyszerű sütireceptet hoz kedves olvasóinak, amit édesapa és gyermeke együtt el tud készíteni otthon. Ez a mutatós citromos-mákos keksz nem igényel előzetes konyhai tudást, ellenben a siker garantált. A meglepett édesanya biztosan meghatódik, ha ilyen kedves ajándékkal ajándékozza meg a család. Közös sütésre fel, jó móka lesz!

Mire számítsunk?

A konyhaművészetben kevésé jártas édesapák kedvéért ejtsünk néhány szót arról, hogy mire is számíthatnak. Egy nagyon egyszerű, de sokáig eltartható édes citromos-mákos kekszre, amit összegyúrás után csak gyorsan ki kell sütni a sütőben.

Hogy tökéletes legyen az ajándék

Ahhoz, hogy a végremény szép is legyen, és igazi ajándék értékkel bírjon, érdemes beszerezni egy helyes kis üveget, amibe szépen belerakhatjuk a kekszeket. Az üveg nyakát kössük át egy szép színes szalaggal, és már mehet is a gyerkőc kezébe az ajándék, lehet vele édesanya elé állni.

Hozzávalók:

  • 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 17 dkg finomliszt
  • 6 dkg darált mák
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • egy citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A tojást a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük robotgép segítségével. Egy másik tálba beleszórjuk a lisztet, elkeverjük benne a mákot, a keményítőt, a sütőport és a citrom reszelt héját. Ha szép sima állagú a tojásos massza, beleöntjük a lisztes keveréket és az egészet összegyúrjuk. Egy nagyméretű lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd begyújtjuk a sütőt, hogy elő tudjon melegedni.  A tésztából kis diónyi nagyságú gombócokat gyúrunk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ujjunkkal kissé meglapítjuk őket. Ügyeljünk rá, hogy ne tegyük túl közel egymáshoz a kupacokat, mert sülés közben megnőnek a kekszek. Betoljuk a sütőbe, és 180 fokon világos színűre sütjük őket.

Ha igazán nagy meglepetést akar szerezni édesanyjának, nagymamájának, feléségének, ajándékozza meg minőségi idővel, amit önmagára fordíthat. Rendelje házhoz a család egész heti ebédjét, így senkinek sem kell majd a tűzhely mellett állni, és a fáradt édesanyák végre kicsit tudnak majd önmagukkal foglalkozni. Az e-food áll megrendelői szolgálatára, válassza az ebéd házhoz szállítást, könnyítse meg önmaga és szerettei életét!