Bár az idei húsvét kissé rendhagyónak ígérkezik, biztosan sok háziasszony töri már a fejét azon, mit főzzön és süssön majd a szűk családi körnek, mivel lepje meg szeretteit a húsvéti ebéd alkalmával. Most nem kell locsolkodók hadától tartanunk, de egy kis finomság azért nélkülözhetetlen az ünnephez. Az e-food ezen a héten egy különleges aprósütemény recepttel kedveskedik olvasóinak a húsvéti hangulat jegyében.

Kicsi, zöld színű, mandulaízű gombócok, tetejükön csokitojással. Melyik gyerek ne imádná enni és készíteni ezt a finomságot? A recept nagy előnye, hogy egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon mutatós, hiszen a mandulaaromától zöldszínűvé válik a sütemény, így igazi élmény az elkészítése a gyerekek számára. A tetején olvadozó töltött csokitojások pedig igazán finommá és kiadóssá varázsolják a süteményt. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 18 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál őrölt mandula
  • 15 ml keserű mandulaaroma
  • kicsi töltött csokoládétojások

A porcukrot habosra keverjük a tojássárgájával, a vajjal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a mandulaaromát, amitől zöld színt kap az elegy. A lisztet és az őrölt mandulát is hozzáadjuk, összegyúrjuk a tésztát, becsomagoljuk egy nejlontasakba, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe. Fél óra elteltével egy nagyméretű, lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és begyújtjuk a sütőt. Diónyi kis gombócokat formázunk a tésztából, és egymástól jó távolra helyezzük őket a tepsiben. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük őket. Még melegen, a sütőből kivéve egy kiskanállal kis mélyedést nyomunk a tészták tetejére. Amikor már langyosra hűltek a gombócok, felezett kis csokitojásokat nyomunk a mélyedésbe. Jó, ha kissé langyosak még ekkor a gombócok, hogy rá tudjon olvadni a csokoládé a tésztára.

Szívesen elkészítené ezt a különleges édességet a családnak, de túl sok a tennivaló, és semmire sem marad ideje? Ha Ön is időhiányban szenved, válassza az ebéd házhoz rendelést, könnyítse meg egy kicsit a dolgát. Az e-food segít átvészelni a nehéz időket!