Bizony sok háziasszony bújja az internetet újabb és újabb receptek után kutatva. A dolgos hétköznapokon jól jönnek a megúszós ebédek, a gyorsan elkészülő egytálételek és a félórás fogások. Az e-food rendszeresen kínál ilyen receptötleteket kedves olvasóinak, ám most valami másra készülünk, ez esetben célközönségünk a gyakorló háziasszonyok népes tábora. Egy recept haladóknak, akik nem félnek a munkás ebédektől. Éljen a juhtúrós sztrapacska! Nem készül egy gyorsan, nem is annyira egyszerű, cserébe viszont isteni finom – aki egyszer megkóstolja, az jó eséllyel a rabja lesz. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 egész tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • kb 1.5 dl víz
  • 125 g sózott, füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg juhtúró
  • 2 dl 20%-os tejföl

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk a sóval, majd negyedórát állni hagyjuk. Ez idő alatt levet ereszt, ezért alaposan kinyomkodjuk. A kinyomkodott krumplit liszttel, tojással és annyi vízzel keverjük el, hogy sűrű, nokedliszerű tésztát kapjunk. Sós, forró vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval, majd amikor a víz felszínére feljöttek a kis tészták, még további két percig főzzük őket. A főzővízből elteszünk egy decinyit, majd leszűrjük a nokedliket, és félretesszük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd ropogósra pirítjuk őket. Kivesszük a zsírból a szalonnát, és a visszamaradt zsiradékra rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt, a félretett főzővizet, és az egészet összeforraljuk. Végül beletesszük a sztrapacskatésztát, és jól összeforgatjuk vele. Még forrón tálaljuk a szalonnakockákkal megszórva. Aki szereti, plusz tejföllel kínálhatja.

Még elolvasni is fárasztó volt? Ha nagyon sok a dolog, és nem jut ideje a főzésre, a megoldás az ebéd házhoz rendelés. Rendelje meg Ön és családja ebédjét az e-foodtól, mi pedig házhoz visszük!