Az igazi nyaralás

  • |

A Balaton, a magyar tenger mindnyájunk szívében különleges helyet foglal el. Nem csak azért szeretjük, mert ez a legnagyobb víz Magyarországon, hanem mert tényleg fantasztikus nyaralóhely. Gyönyörű környezet, ideális vízhőmérséklet, rengeteg strand – ezt az élményt igyekszik most fokozni az e-food azzal, hogy június 14-től két hónapig, egészen augusztus 13-ig a Balaton városaira is kiterjeszti szolgáltatását. Élvezze a nyaralást, mi Ön után visszük ebédjét!

Sekély tó

A Balaton elnevezés szláv eredetű, és a „mocsár, láp” jelentésű szláv „boloto” szóból származik. Német neve, a Plattensee lapos, sekély tavat jelent, amivel nehéz vitatkozni, hiszen a tó átlagos mélysége mindössze 3-4 méter, bár Tihanynál a 11-12 métert is eléri. A déli parton sekélyebb a víz, ott egyes helyeken több száz méterre is be lehet gyalogolni a Balatonba, míg északon valamivel gyorsabban mélyül a tó.

Kell egy tenger

A Balaton azért is fontos a magyar öntudat számára, mert hazánk a tengerparttal nem rendelkező országok közé tartozik. Ezzel a világ balszerencsésebb egynegyedébe tartozunk, hiszen a Föld mintegy 200 országa között 50-nél is kevesebb olyan akad, amelynek nincsen közvetlen összeköttetése tengerrel vagy óceánnal. A „magyar tenger” elnevezés részben ezt a hiányt igyekszik pótolni. Érdekesség, hogy a tenger nélküliség nem csak a viszonylag kis országokat érinti, hiszen ebbe a klubba tartozik a hazánknál mintegy 30-szor nagyobb területű Kazahsztán is.

Balatoni ételek

A legkedveltebb balatoni strandkaják között előkelő helyet foglal el a lángos, a palacsinta és a hekk. Utóbbi annak ellenére lett rendkívül népszerű a Balaton partján, hogy nem magyar, és nem él meg a magyar tengerben. A hekk valójában az argentin partok közeléből származó tengeri csuka, és azért vált közkedveltté, mert fehér húsa jó minőségű, csupán enyhén halízű, ezért jól átmosott állapotban mentes a jellegzetes halszagtól. Mivel majdnem teljesen szálkamentes, gyermekek számára is könnyen fogyasztható.

 

Persze nem szeretheti mindenki a hekket és a lángost, sokak számára az az igazi a nyaralás, ha pihenés közben is a kedvenc ételeiket fogyaszthatják minden nap anélkül, hogy nekik kellene azt elkészíteni. Az e-food ezért vezette be a legforgalmasabb nyári hónapokra balatoni házhoz szállítás szolgáltatását, hogy mindenki a neki tetsző módon pihenhesse ki az éves fáradalmakat. Válassza ki aktuális nyaralóhelyét szállítási területeink kibővített listájáról, és élvezze gondtalanul a nyarat!