Krumplis lepény

Ha létezne a szupergyors és szuperfinom ételek versenye, a krumplis lepény biztosan a dobogón végezne. Öt perc előkészület után mindössze tizenöt perc sütés, és máris kész a finom ebéd, uzsonna, vacsora vagy vendégváró – bárhol és bármikor szervírozható. Finom, friss, ropogós és meleg étel, izgalmas fűszerekkel és a krumpli utánozhatatlan ízével. Tartson ismét az e-fooddal!
A leveles tésztát imádjuk, hiszen nagyon sokféle dolog készíthető belőle. Korábbi cikkünkben virsliket tekertünk leveles tésztába, most pedig hajszálvékony krumpliszeletek fognak rákerülni. Nem igazi lepénytésztával készül tehát ez a lepény, nevét inkább csak lapos mivoltának köszönheti. Használható hozzá a fagyasztott és a hűtött leveles tészta – az e-food inkább az utóbbit javasolja, hiszen ez esetben még a felengedéssel sem kell számolnunk. A hűtött leveles tésztát elég használat előtt egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítani, és máris készülhet a finomság.

Hozzávalók:
1 tekercs hűtött leveles tészta
3 nagy szem krumpli
olívaolaj
fűszerek ízlés szerint
só ízlés szerint

A sütőt begyújtjuk, közben egy sütőpapírral bélelt nagyméretű lapos tepsibe fektetjük a tésztát. Megkenjük vékonyan olívaolajjal. A krumplit meghámozzuk, és a lehető legvékonyabbra szeljük. Célszerű hozzá szeletelőt használni, vagy az uborkaszelőn leszelni. Amikor megvagyunk vele, a krumpliszeleteket ráhelyezzük a tésztára, és teljesen befedjük velük. Megszórjuk fűszerekkel és sóval. Újabb réteg krumplit helyezünk rá, megkenjük olívaolajjal, és újra megfűszerezzük. Ezt addig folytatjuk, amíg a krumpli el nem fogy.
Fűszernek mindenképpen érdemes frissen őrölt borsot használni, ezen kívül nagyon jól illik hozzá a frissen szedett rozmaring, de bármilyen fűszerkeverék alkalmazható hozzá. Sónak használhatunk apró szemű sót, vagy kerülhet rá a nagyobb szemű is, de csak óvatosan, nem jó, ha nagyon sós a végeredmény. Közepes hőfokon sütjük, amíg a tészta alja el nem kezd barnulni.
Jó étvágyat kívánunk! Ha tetszett a recept, de az egész heti étkezés még nincs megoldva, ne habozzon, keresse bizalommal az e-foodot, ahol számos ízletes étellel várjuk kedves megrendelőinket!