Szeret főzni, de néha jó lenne egy kicsit meggyorsítani a dolgot, hogy ne kelljen egész nap a tűzhely mellett állni? A több napra főzés és az ebéd házhoz rendelés a két legkézenfekvőbb megoldás, de olykor előfordul, hogy más módszerekhez kell folyamodni. Az e-food most olyan hasznos konyhai praktikákat mutat be kedves olvasóinak, amelyekkel időt és energiát spórolhat magának. Gyors és egyszerű főzésre fel, mutatjuk, hogyan!

Hogy puha maradjon az aprósütemény!

A frissen kisült süteménynél nincs is jobb, de gyakran előfordul, hogy már előző nap meg kell őket sütni, mert a nagy napon nincs rá idő. Ilyenkor viszont sok bosszúságot okoz, ha másnapra megkeményedik a süti, aminek omlósnak kellene lennie. Hogy mindezt elkerüljük, tegyük egy légmentesen lezárt edénybe, és tegyünk mellé egy szelet fehérkenyeret. Így a süti másnapra is puha marad.

Főzzön alaplevet!

Az alaplé nagy előnye, hogy nem csak frissen jó. Tökéletesen jól fagyasztható, és nem csak a halászléhez érdemes elkészíteni. Sárgarépa, zeller és vöröshagyma összefőzve például nagyszerű ízt kölcsönöz bármilyen zöldséglevesnek, és remekül lefagyaszható. Így amikor szükségünk van rá, csak elővesszük a fagyasztóból, és máris spóroltunk magunknak egy órát. Bármilyen leves készíthető aztán belőle.

Nem kel meg a tészta?

Ön is járt már úgy, hogy nem volt elég meleg a lakás, és amiatt nem kelt meg a tészta? Nagyon egyszerű módon orvosolható a probléma. Sütőbe vele! Bizony, a nyers kelt tésztát toljuk be a sütőbe, de azt ne kapcsoljuk be. Egy tepsibe tegyünk forró vizet, és toljuk be a tésztával teli tál alá. Csukjuk be a sütő ajtaját, így a benti páratartalom és meleg hatására gyönyörűen megkel a tésztánk.

Túl savanyú a paradicsomszósz?

Nehéz pontosan megfelelő állagú és ízű paradicsomszószt előállítani, hiszen vagy túl savas, vagy nem elég édes, esetleg íztelen az egész. Egy meghámozott sárgarépa jó szolgálatot tesz, ha nem sikerült elbánnunk a paradicsommal. Főzzük bele a paradicsomszószba, mert a répa megédesíti, így veszít savasságából.

 

Tudtunk újat mondani? Reméljük, hasznos volt cikkünk, és mostantól még könnyebb lesz a mindennapos főzés. Ha mégsem megoldható, mert nagyon el van havazva, aggodalomra semmi ok, az e-food mindig elérhető kedves megrendelői számára. Látogasson el weboldalunkra, válassza ki kedvenc ételeit, mi házhoz visszük őket!