Guacamole

Biztosan sokan jártak már úgy, hogy időről időre tanácstalanul állnak a hűtő előtt, azon tanakodva, hogy mit is kéne enni. Itt a reggeli ideje vagy éppen a vacsoráé, de semmi ötletük nincs, unalmasak már a jól megszokott fogások. Ilyenkor jól jön, ha van a tarsolyunkban egy-egy izgalmas recept, ami újszerű, gyorsan elkészíthető és finom is. A guacamole éppen ilyen, sőt mi több, még egészséges is. Mutatjuk mi is ez azoknak, akik szeretik a különleges ízeket!

Avokádó minden mennyiségben

A guacamolét sokan újkeletű ételnek hiszik, noha csak hazákban az. Valójában azték eredetű, ez az avokádóból készült kenhető szendvicsfeltét, ami hozzánk csak az elmúlt évtizedekben tudott eljutni, hiszen előtte avokádót sem láttunk sehol. De mióta beszerezhető ez a különleges és rendkívül egészséges gyümölcs, nálunk is elkezdett elterjedni a guacamole. Legnagyobb titka az érett avokádó, hiszen csak abból lehet igazán finom guacamolét készíteni. Az e-food most egy jól bevált receptet mutat kedves olvasóinak.

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • fél db lime leve
  • ízlés szerint erős paprika
  • ízlés szerint só
  • 2 ek koriander
  • frissen őrölt bors

Az avokádót bevagdossuk, kikanalazzuk a héjából, magját kivesszük, és villával pépesre törjük. (Legyünk óvatosak, mert sok konyhabaleset okozója az avokádó kemény magján megcsúszó kés!) A paradicsomot meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén. Az egészet jó alaposan összetörjük, krémes állagú eleggyé keverjük. Hozzáadjuk a lime levét, az erős paprikát, a sót, a borsot és a koriandert. Korianderből a legjobb, ha frisset használunk. Ha ez nem megoldható, akkor egy evőkanál szárított korianderrel helyettesíthetjük. Az erős paprikával legyünk óvatosak, kóstolgassuk közben, nehogy túl erős legyen a végeredmény. Néhány órára érdemes hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek össze tudjanak érni. A hűtőből kivéve pirítósra vagy friss kenyérre kenve tálaljuk.

 

Ugye jól hangzik? A reggeli már megvan, de az ebéd még várat magára? Ha ötlete van, csak éppen ideje nincs elkészíteni, keresse az e-food weboldalán az étlapot, válassza ki a kedvenc fogásokat, és rendelje őket házhoz! Az e-food segítségével könnyedén tud finom ételeket varázsolni az asztalra!