Ami az egyik áldás, a másiknak átok, tartja a mondás, és nincs ez másként a jelenleg kialakult helyzetben sem. Van, akinek több szabadideje lett mióta otthon kell maradni, és nincs lehetőség az időt házon kívül eltölteni, és van olyan is, akinek semmire sincs ideje ebben a megváltozott élethelyzetben, mert otthon van az egész család, így rengeteg megoldandó helyzet és feladat szakadt hirtelen a nyakába. Egy biztos: enni mindenkinek kell, és mivel most nem tudunk étteremben ebédelni, vacsorázni, mindenki kénytelen saját maga megoldani a dolgot. Az e-food most egy szuperegyszerű, mégis nagyon finom vacsoraötlettel kedveskedik olvasóinak. Ha gyors édes vacsira vágyik a család, az amerikai töltött palacsinta szuper választás, ha pedig sósra, elő a leveles tésztával!
A recept fő alapanyaga a leveles tészta. Leveles tésztából létezik mélyhűtött és simán hűtött, illetve élesztős és élesztő nélküli is. Ehhez a recepthez bármilyen leveles tészta megfelelő. Ha mélyhűtöttet szeretnénk használni, ügyelni kell rá, hogy időben kivegyük a fagyasztóból, hogy fel tudjon engedni. Ha simán hűtöttet használunk, csak néhány percet kell szobahőmérsékleten töltenie, mielőtt felhasználnánk. Olvassuk el a csomagoláson található javaslatot, és aszerint járjunk el.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
15 db koktél virsli
1 tojás sárgája
2 ek szezámmag
pici só, bors, őrölt paprika

A sütőt gyújtsuk be, hogy elő tudjon melegedni. Egy nagyobb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A leveles tésztát vágjuk fel körülbelül kétujjnyi vastag csíkokra. A virsliket tekerjük be a tésztacsíkokkal, egy virslit egy csíkkal. Ha nem tudtunk koktél virslit vásárolni, sima virslivel is el lehet készíteni, ez esetben felezzük el a virsliket. A betekert kis virsliket tegyük a sütőpapírra. A tojás sárgájába szórjunk egy pici sót, borsot, őrölt piros paprikát, és kenjük meg vele a batyukat. Szórjuk meg a tetejüket szezámmaggal. Toljuk be a forró sütőbe, és süssük szép aranysárga színűre. Forrón tálaljuk! Kínálhatunk mellé mártogatóst vagy friss salátát, zöldségeket.
Tetszett a recept? Elrontani nem lehet, ezért nincs mitől tartani, érdemes Önnek is kipróbálnia. Ha ezekben a nehéz időkben nincs hangulata vagy ideje minden nap főzni, az e-foodra most is számíthat! Rendelje házhoz ebédjét, könnyítse meg a mindennapokat. Ebéd házhoz rendelés – az e-food a mostani helyzetben is változatlanul áll megrendelői szolgálatára!