Gyakori probléma a kevert tésztájú süteményekkel, hogy míg frissen isteni szaftosak és puhák, addig másnapra megszikkadnak, kiszáradnak, és sokat veszítenek élvezeti értékükből –az utolsó adag nem ritkán már a kukában végzi. A brownie azon kivételesen finom sütik egyike, amelyek másnapra sem szikkadnak meg – feltéve, ha marad belőlük. A brownie jellemzően étcsokoládéval készül, de az e-food most azoknak szeretne kedveskedni, akik nem szeretik az étcsokoládét, csak a tejcsokit. Számukra van egy nagyszerű hírünk: csodafinom brownie-t lehet készíteni úgy is, hogy csak tejcsokoládét használunk hozzá. Tartson ismét az e-fooddal, mutatjuk hogyan!

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott megy
  • 2 tábla minőségi tejcsokoládé
  • 20 dkg kristálycukor
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • fél tk sütőpor
  • + vaj és liszt a forma kikenéséhez, kiszórásához

Az igazi brownie különlegessége, hogy olvasztott csoki, vaj és cukor adja az alapját. Gőz fölött felolvasztjuk a kockákra tört csokit, majd ha már szép sima, belekeverjük a cukrot és a vajat. Alaposan elkeverjük, majd kivesszük a gőzfürdőből és hűlni hagyjuk. Ha már nem meleg, belekeverjük a tojásokat. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, hogy véletlenül se maradjon csomós. Szép fokozatosan a masszához adjuk. A sütőt begyújtjuk, mert előmelegített sütőre lesz szükségünk. Kivajazunk egy tepsit, majd kiszórjuk két evőkanálnyi liszttel. Beleöntjük a masszát, és egyenletesen beleszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyet. Körülbelül 25-30 perc alatt készre sül, a teteje pedig szépen berepedezik. Felszeletelés előtt érdemes egy kicsit kihűteni.

Ugye nem is nehéz? Finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető, ez minden kezdő háziasszony álma. De nem csak a kezdőké, a haladók is éppen erre vágynak, hiszen a mindennapos rohanás közben jó, ha csak fél óra jut a desszertre, vagy még annyi se. Ha ismerős Önnek is a helyzet, és nem látja a kiutat, az e-food segít! Rendelje házhoz finom ebédjét az e-foodtól, velünk biztosan jóllakik az egész család!