Az ünnepi forgatag után még nincs vége nagy a lakomáknak és a vidámságnak, ugyanis következik az év végi hajrá, a szilveszteri bulik, a pezsgő, a lencse és a malacsült ideje. A hagyomány úgy tartja, hogy az óév utolsó napján apró szemes ételeket kell enni, mert minél több szemből áll az étel, annál nagyobb bőség és gazdagság vár arra, aki elfogyasztja őket. Ha már kissé unalmas a lencse, az e-food most kicsit kibővíti a kínálatot – mutatjuk, hol mit szokás enni ilyenkor!

12 szem szőlő

Spanyolországban, mielőtt december 31-én éjfélt üt az óra, mindenkinek el kell fogyasztania pontosan 12 szem szőlőt. A 12 kis szőlőbogyó gondoskodik arról, hogy a következő év minden hónapjára jusson egy jó adag szerencse azoknak, akik megeszik.

Hosszú tészta

Japánban, Kínában és más ázsiai országokban újév napján hosszú tésztát fogyasztanak az emberek, mert a hosszú tészta a hosszú élettartamot szimbolizálja kultúrájukban. A tésztákat szigorúan tilos kettétörni vagy lerövidíteni, mert az balszerencsét hoz.

Gránátalma

Törökországban a gránátalma a klasszikus szilveszteri étel. Vörös színe a szívet, az életet és a termékenységet jelképezi, apró magvai pedig a bőséget. Egyesek megeszik a kis magokat, mások viszont a ház előtt egy kis bottal szétvernek egy gránátalmát, és a szétszóródott magoktól várják a következő évi szerencséjüket.

Leveles zöldségek

Amerika déli partvidékén újévkor zöld leveles zöldségeket esznek, mint a saláta és a káposzta. A hullámos levelek a papírpénzre emlékeztetik őket, melyből természetesen jó sokat remélnek az újévben.

A kakukktojás a nyers tojás

Mielőtt bárki rosszul lenne, megnyugtatunk mindenkit, hogy nem megenni kell a nyers tojást. Salvadorban egy perccel éjfél előtt a család minden tagja feltör egy tojást, egy pohár vízbe önti, majd úgy hagyja reggelig. Másnap reggel megnézik, és a tojás alakjából megjósolják az előttük álló év várható eseményeit.

 

Reméljük, minden kedves megrendelőnknek jól telt az óév, és szép reményekkel várják az új esztendőt. Ha a következő évben szeretne kicsit többet pihenni, ne habozzon, döntsön az ebéd házhoz rendelés mellett. Az e-foodnál finom ételeket és alacsony árakat talál!