Egészséges. Tudatos. Fenntartható. Ezzel a három szóval összefoglalható, mit nyer az, aki megpróbálkozik a vegán étrenddel. A mai rohanó és stresszes világban rendkívül fontos, hogy megtanuljuk észlelni saját testünk jelzéseit, és tudjunk a jelzésekre reagálni. Fontos, hogy étrendünket úgy állítsuk össze, hogy az megfeleljen szerveztünk igényeinek, fedezze a napi energiaszükségletet anélkül, hogy túlterhelnénk testünket. Aki vegán étrend szerint étkezik, az nem csak az állati eredetű termékektől szabadul meg, hanem elkezd odafigyelni saját testére is.

Egészséges

Gyakori tévhit a vegán étrenddel kapcsolatban, hogy vashiányhoz és más hiánybetegségekhez vezet. A rosszul megválasztott, egyoldalú étkezés okozhat ilyet, de ez nem csak a vegánok körében fordul elő. Ha vegán az ember, ha nem, fontos, hogy ügyeljen arra, hogy megfelelő minőségű és változatosan összeállított élelmiszereket vegyen magához. A vegán étrend nagy előnye, hogy rostban gazdag, és kevésbé terheli meg a szervezetet, ezért egészséges.

Tudatos

Szerencsére mióta az internet mindannyiunk számára elérhető, nem okoz nagy fejtörést egy tudatos étrend összeállítása. Hiánybetegség csak akkor alakul ki, ha nem vagyunk tisztában azzal, melyik élelmiszernek milyen vitamin- és ásványianyag tartalma van, vagy éppen milyen fehérjedús növényeket érdemes összeválogatni ahhoz, hogy étrendünk változatos legyen. Az élelmiszerek energiaértékét szintén fontos szem előtt tartani, hiszen így könnyebben tudunk olyan ebédet vagy éppen reggelit kitalálni magunknak, amely ellát minket energiával több órán keresztül.

Fenntartható

Mitől lesz fenntartható egy étrend? Egyrészt, mert kíméli a környezetet, így nem csak saját testünk lesz hálás a döntésért, hanem a bolygó is. Másrészt, mert ha kellően tudatos az étrendünk, és szánunk időt arra, hogy információt szerezzünk, nem lesz nehéz finom ételeket főzni, változatos reggeli, vacsora és nasi ötleteket összegyűjteni. Így nem kell attól tartani, hogy minden másnap párolt brokkoli kerül az asztalra.

 

Ha még mindig kicsit bizonytalan, hogyan is fogjon neki az életmódváltásnak, de szívesen enne finom és egészséges vegán ételeket, bízza a dolgot az e-foodra! Mi minden héten finomabbnál finomabb vegán ételekkel kedveskedünk megrendelőinknek. Rendelje őket házhoz, könnyítse meg ennyivel az életet!