Mit eszik az, aki nem eszik semmilyen állati eredetű terméket? Gyakran felteszik ezt a kérdést azok, akik még sosem próbáltak húsmentesen étkezni. Valóban nincs könnyű dolga azoknak, akik semmilyen állati eredetű élelmiszert nem szeretnének magukhoz venni, de azért nem is lehetetlen a küldetés. Számos olyan alapanyag van, ami kiválóan helyettesíti a húst, az egyik ilyen univerzális étel a tofu. Az e-food most bemutatja, miből is készül!

Tofu, azaz szójatúró

A tofu egy olyan különleges és tradicionális kínai étel, amit szójababból készítenek. A szójababot beáztatják, összezúzzák, majd felforralják és leszűrik, így keletkezik a szójatej. A szójatejet ezután különféle anyagok hozzáadásával megaltatják, és a visszamaradt „túróból” készítik el a tofut.

Különféle tofufajták

Hazánkban talán kevésbé ismert tény, hogy a tofunak több különféle állapota létezik, elkészítési foktól függően. Friss tofuból készül a lágy tofu, a kemény tofu és a szárított tofu. Feldolgozott tofuból pedig a tartósított tofu, és az úgynevezett büdöstofu.

Íze, állaga

Állaga tehát attól függ, hogy milyen módon késztették el, és melyik elkészítési fázisról beszélünk. Íze azért különleges, mert teljesen semleges, vagyis sem íze, sem szaga nincs, viszont nagyon jól magába szívja a fűszerek és szószok ízét, ezért lehet húspótlónak használni.

Egészséges

Azon túl, hogy fűszeres ízű ételeket tudunk segítségével készíteni anélkül, hogy húst kellene használnunk, a tofu másik nagy előnye, hogy egészséges. Rendkívül magas a fehérjetartalma, ami nagyon hasznos a vegán étrendet követők számára.

 

Ön is szívesen megkóstolná a tofut? Ha nincs ötlete, hogyan készítse el, bízza a dolgot az e-foodra, vegán ételeink között talál tofuval készült fogásokat is. Rendelje meg, mi házhoz visszük ebédjét!