A vegán étrend fontos eleme a tészta, hiszen kiadós, számos variációban elkészíthető és mindenki szereti. Aki vegán, az nem fogyaszt tojással készült tésztát, így ügyelnie kell arra, hogy durumtészta, vagy más növényi eredetű tészta felhasználásával készüljön a finom, tésztás étel. Az e-food nemcsak változatos vegán ételeket kínál kedves megrendelőinek, hanem igyekszik hasznos, húsmentes receptekkel is kedveskedni mindazoknak, akik nyitnának egy egészségesebb életmód felé. Tartson az e-fooddal, mutatunk egy húsmentes, mégis izgalmas és teljes értékű tésztaételt!

Hozzávalók:

  • 250 g penne tészta (lehetőség szerint durum)
  • 25 g dió
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • egy marék olajban pácolt szárított paradicsom
  • egy ek friss citromlé
  • egy marék friss bazsalikomlevél
  • só és frissen őrölt bors
  • egy marék reszelt parmezán sajt

A tésztát al dente, tehát fogkemény állagúra főzzük, vagyis egy kissé roppanósra hagyjuk a közepét. Ügyeljünk rá, hogy kerüljön elegendő só a főzővízbe, legyen a tésztának íze. A forró főzőléből félreteszünk egy fél bögrényit. A paradicsomot a fokhagymával egy turmixgépbe tesszük, meglocsoljuk egy kis olajjal (használhatjuk azt az olajat, amiben a paradicsomot eltették), hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és beleszórjuk a diót. Azután krémes állagúra turmixoljuk az elegyet.

Egy kis serpenyőbe öntjük a szószt, meglocsoljuk a citromlével, és adunk hozzá egy keveset a tészta főzőlevéből. Három percig forraljuk, közben sózzuk, borsozzuk, ellenőrizzük, hogy nem túl sűrű-e. Ha sűrűnek találjuk, a tészta főzőlevével hígítjuk a kívánt állag eléréséig. Ha elkészült a szósz, összekeverjük a tésztával, megszórjuk az apróra vágott friss bazsalikomlevéllel és egy kis reszelt parmezánnal. Frissen, forrón tálaljuk!

Ugye, hogy nem is bonyolult? Ha Ön is szívesen kipróbálna új ízeket, az eddig megszokottól eltérő alapanyagokat, ne habozzon, rendeljen az e-foodtól házhoz finom vegán ételeket! Éljen az egészségtudatos, fenntartható, bolygókímélő étrend, ráadásul ehhez nem is kell órákat töltenie a konyhában! Válassza az e-foodot, válassza a minőséget!