A padlizsán alacsony kalóriatartalmú, tápanyagban gazdag zöldség, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Egy csésze főtt padlizsán mindössze 35 kalóriát tartalmaz, így kiváló választás azok számára, akiknek fontos, hogy egészségesen táplálkozzanak. A padlizsán emellett jó élelmi rostforrás, amely segít az emésztés szabályozásában. Nagy előnye, hogy változatosan elkészíthető, erre mutat most néhány példát az e-food!

Egyszerű sült padlizsán

A padlizsán sülés közben kissé édeskéssé és lágy textúrájúvá válik, ráadásul rendkívül gyorsan elkészül. Nincs más dolgunk, mint felszeletelni, megkenni egy kevés olívaolajjal, meghinteni sóval és borssal, és forró sütőben sütni körülbelül 20 percig, amíg megpuhul és aranybarnára sül.

Grillezett padlizsán

A grillezett padlizsán az elkészítési folyamat során kap egy enyhén füstös ízt, ami nagyon jól illik a nyári hangulathoz és a grillen készült sültekhez. A padlizsánt felszeleteljük vastagabb szeletekre, megkenjük olívaolajjal, és közepesen magas lángon grillezzük mindkét oldalát körülbelül 5-7 percig. Az eredmény puha, kissé megpirult zöldség lesz.

Szaftos padlizsán

A szaftos padlizsán népszerű étel a kínai és a délkelet-ázsiai konyhában – nagyszerű módja annak, hogy gyors és egészséges ételeket készítsünk. A padlizsánt felkockázzuk, és megpirítjuk egy kis fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal és más zöldségekkel, például paprikával, hagymával és gombával. Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.

Olaszos padlizsán

Ez a gyönyörű lila színű zöldség népszerű alapanyag Olaszországban, az egyik legfinomabb ételük sült padlizsánszeletekkel, paradicsomszósszal és olvasztott mozzarella sajttal készül. A zöldséget kockára vágjuk, meghintjük zsemlemorzsával elkevert reszelt parmezánnal, és olaszos fűszerkeverékkel, majd forró sütőben aranybarnára sütjük. Ezután a kissé megpirult padlizsánszeleteket egy tepsibe rétegezzük paradicsomszósszal és reszelt mozzarella sajttal, majd visszatoljuk a forró sütőbe.

Ha mostanra Ön is megkívánt egy finom padlizsános ételt, keresse az e-food étlapján, és rendelje házhoz más finom fogásainkkal együtt! Az egészség megőrzése a változatos étkezéssel kezdődik!