Időnként mindenkinek jólesik egy kis édesség, de sokszor a hosszadalmas ebédfőzésnek az az ára, hogy desszert készítésére már nem jut idő. Ilyenkor nagyon hasznos, ha van a tarsolyunkban egy-egy szuper recept, amivel megmenthető a vasárnapi ebéd, vagy megoldható az utolsó pillanatban belejelentkezett vendégek fogadása. A leveles tészta sokoldalúan felhasználható alapanyag, készülhet belőle sós és édes nassolnivaló egyaránt. Vásárolhatjuk fagyasztott formában, de a hűtött verzió is sokáig eláll a hűtőben, érdemes belőle betárazni. Az e-food most egy édes, diós-lekváros receptet hozott kedves olvasóinak, tartson ismét velünk, mutatjuk milyen egyszerű, de nagyszerű finomság készíthető néhány perc alatt!

Hozzávalók:

  • 275 g leveles tészta
  • 6 ek darált dió
  • 3 ek tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek baracklekvár
  • 2 ek porcukor

A hűtött, előre elkészített leveles tésztát kicsomagoljuk és egy nagyobb méretű, kerek formájú kiszaggatóval 12 kört szaggatunk belőle. Akkora méretet válasszunk, hogy a muffinsütő papírjába hajtogatva legyen egy kis oldala a tésztánknak. A muffinsütőt papírral béleljük és belehajtogatjuk a tésztakorongokat, mindegyikbe egyet. Kicsi oldala lesz a tésztának, így lesz belőle sülés után kosárforma. A diót a vaníliás cukorral és a tejjel felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt, a masszát belekanalazzuk a kosárkákba, 12 részre egyenletesen elosztva. Ezt követően mindegyikbe rakunk 1-1 kávéskanál baracklekvárt.
A maradék tésztából kiszaggatunk 12 kisebb méretű kört, és a megtöltött kosárkák tetejére helyezzük őket, mint egy kalapot. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük, sülés közben a leveles tészta szépen felemelkedik. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vannak napok, amikor nemhogy az édességre, de még a főétel készítésére sem jut idő. Enni azonban muszáj, és mivel szervezetünknek fontos a mindennapos meleg étel, ilyenkor is muszáj megoldást találnunk. Az ebéd házhoz rendelés olcsó, praktikus és mindenki számára elérhető, keresse bizalommal az e-food étlapját!

* A kép illusztráció.