Nem várt vendégek érkeznek holnap? Csak 15 perce van a desszertre, de gőze sincs, mi az, ami ennyi idő alatt elkészülhet? Szeretne valamit, ami finom, és amivel igazi meglepetést okozhat szeretteinek? A e-foodnak mindig van ötlete – a marcipános tejbegríz után ebben a hónapban a feketeerdő pohárkrém az új sztár!
A feketeerdő desszert tortaként látott napvilágot, ám annak elkészítése cseppet sem nevezhető időtakarékosnak. Mi viszont kedveljük a gyors megoldásokat, ezért alkottunk egy könnyebb és egyszerűbb verziót, aminek íze nem marad el a klasszikus tortáétól. Ebben a receptben egy krémlikőrös, alkoholos verziót mutatunk be, szigorúan csak felnőtteknek szánva. Ha kiskorú van a családban, vagy éppen autót vezetni készülünk, az alkohol természetesen gond nélkül elhagyható. Tartson az e-fooddal, lesse el a legjobb recepteket!

Hozzávalók:
150 g omlós kakaós keksz
2 dl habtejszín
150 g mascarpone krém
4 ek krémlikőr
3 ek vanília aroma
2×50 g porcukor
200 g fagyasztott meggy

A pohárkrémhez előkészítjük a poharakat. Olyan poharat érdemes választani, ami áttetsző, hogy szépen átlátszódjon az üvegen a rétegezés. A kakaós kekszet apró darabokra törjük és elosztjuk őket a poharakban. A habtejszínt habverővel felverjük, belekeverjük a mascarponét, a krémlikőrt (el is hagyható), a vanília aromát és 50 gramm porcukrot. A porcukrot egy szitán keresztül szitáljuk a krémbe, hogy ne legyen csomós, majd szép sima krémet keverünk az összetevőkből. A krémet a poharakba kanalazzuk, egyenletesen elosztva őket. A fagyasztott meggyet a másik 50 gramm porcukorral öt perc alatt felfőzzük, majd ha kicsit kihűlt, a krém tetejére kanalazzuk. A poharakat celofánnal letakarjuk és hűtőbe tesszük egy órára.

Reméljük sikerült ismét jó ötletet adni kedves olvasóinknak és hamarosan jut idejük elkészíteni ezt az egyszerű és finom desszertet. Addig is, ha időszűkében van, de valami finomra vágyik, forduljon bizalommal az e-foodhoz, nálunk gazdag kínálatot, magas minőséget és megfizethető árakat talál! Rendelje ebédjét házhoz, ez a leggyorsabb megoldás!