Dióhabos csiga

Nassolnivalóból sosem elég, nem véletlenül imádjuk az olyan aprósüteményeket, amikre napokig rá lehet járni, elállnak egy kis dobozban hosszú ideig, és minden nap okoznak egy falatnyi örömet annak, aki rájuk talál. Az e-food ezen a héten az aprósütemények királynőjét hozza el kedves olvasóinak, a különleges dióhabos csigát, melynél finomabb édes sütemény nem sok létezik. Tartson ismét velünk, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
4 tojás sárgája
fél dl tej
fél kávéskanál cukor
3 dkg friss élesztő

Hozzávalók a töltelékhez:
4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
10 dkg darált dió

A tejet meglangyosítjuk kézmelegre, beleszórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tesszük, ahol néhány perc alatt az élesztő felfut a tejben. Addig a lisztet egy tálba szitájuk, belemorzsoljuk a margarint, és a tojások sárgájával elvegyítjük. Hozzáöntjük a felfutott tejet, és szép sima tésztát gyúrunk belőle. A kész tésztát három részre osztjuk, fél órát pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban vizet forralunk, a tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük habverő géppel. Közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Ha kész a hab, belekeverjük a darált diót. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a habbal, és amennyire csak tudjuk, szorosan feltekerjük. Éles, vizes késsel felszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben szép aranybarna színűre sütjük a kis csigákat.
Ha kihűlt, egy légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol napokig eláll a sütemény. Uzsonnára langyos vaníliás tejjel szervírozhatjuk, garantáltan imádni fogja az egész család. Ha pedig vendégeket várunk, egy különleges tojáslikőrrel is felszolgálhatjuk.

Kedve lenne elkészíteni ezt a finom süteményt, de aggódik, hogy nem marad ideje a főfogásra? Ne dilemmázzon sokat, válassza az e-foodot, mi házhoz visszük az Ön által kiválasztott ételeket, így marad ideje sütni.