Húsleves gnoccival

A gnocci az elmúlt évtized egyik nagy felfedezettje, leginkább sajtos, tejszínes, esetleg spenótos főétel formájában találkozhatunk vele az éttermekben. Ami biztosan tudható róla, hogy igen laktató, és némi szósszal nyakon öntve remek ebéd varázsolható belőle. Igen ám, de mi lenne, ha szakítanánk a megszokott módival, és most levesbe tennénk? Méghozzá egy finom húslevesbe, amit zöldségekkel és tejszínnel gazdagítunk? Egy ilyen leves garantáltan mindenki kedvence lesz, és mivel rendkívül laktató, második fogásnak egy könnyű desszert is elegendő. Az e-food mutatja, hogyan lássunk hozzá!

Ez a leves kiváló maradékmentő az előző napi húsleves után, hiszen nem csak a leves levét, de a főtt húst is felhasználjuk bele. Készülhet tyúkból, de bármilyen más húsleves is megfelelő hozzá. A gnoccit főzhetjük hozzá mi magunk, de akár a boltban megvásárolható vákuumcsomagolt verziót is használhatjuk.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 2 szárzeller apróra vágva
  • 2 közepes sárgarépa meghámozva, és apróra vágva
  • egy marék felaprított csiperkegomba
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 csésze tyúkhúsleves alaplé
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 csésze főtt tyúkhús kockára vágva
  • 2 marék burgonya gnocchi
  • 3 csésze friss bébispenót
  • 2 dl tejszín
  • só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, szárzellert, sárgarépát, gombát és a fokhagymát. Néhányszor megkeverve kissé megpirítjuk a zöldségeket, majd rászórjuk a lisztet. A liszttel kicsit hevítjük, majd a húsleves alaplé felével felöntjük. Felforraljuk, hagyjuk, hogy a liszt íze kiforrjon belőle, és besűrűsödjön. Ha ez megtörtént, felöntjük a maradék alaplével, beleszórjuk a kakukkfüvet, a megfőtt tyúkhúst és a gnoccit. Öt percig főzzük fedő alatt, majd hozzáadjuk a bébispenótot, és beleöntjük a tejszínt is. Sóval, borssal megszórjuk, és még további öt percig főzzük. Ha elkészült, forrón tálaljuk. Aki szereti a csípős ételeket, egy kevés chili pehellyel gazdagíthatja.

Melyik a család kedvenc levese? Ha erről megoszlanak a vélemények, és komoly vita tárgyát képezi, hogy mi legyen a másnapi ebéd, az e-foodnak van egy tippje. Az ebéd házhoz rendelés a legjobb megoldás, így mindenki eldöntheti saját maga, hogy mire vágyik a legjobban, futárunk pedig házhoz viszi a megrendelt finomságokat. Csak néhány kattintás, és már készül is az egész család kedvence!