Sajnos ez az év az otthonmaradás és otthon nyaralás jegyében telt, nem igazán van most lehetőségünk egzotikus vidékekre utazni, ismeretlen kultúrákat, ízeket felfedezni, pedig az ilyen ingerek mindig gazdagítják az ember életét és lelkét. Bízunk benne, hogy hamarosan megváltozik a helyzet, addig is az e-food ezen a héten Argentínába kalauzolja kedves olvasóit, ahol felfedezzük a helyi gasztronómia remekeit, és az ott élők étkezési szokásait. Tartson ismét velünk, irány az argentin konyhaművészet!

– Argentínában a reggel szigorúan kávéval, péksüteménnyel és lekvárral indul. Igazi kalóriabomba, ezek után már csak jól alakulhat a nap további része.

– Míg nálunk az ebéd szokott lenni a főétkezés, arrafelé máshogyan vannak az emberek beállítva. Délben csupán egy kis húst esznek valamilyen zöldséggel, salátával, és este, vacsorára készül el a főétel, hiszen náluk ez a főétkezés ideje. Nem is sietik el a dolgot, többnyire csak este kilenc óra után ül asztalhoz a család. Hogy mennyire lehet jó teli gyomorral lefeküdni, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy esténként könnyebb megoldani a közös étkezéseket, amikor már mindenki hazaért, és van esély egy kellemes családi beszélgetésre is a finom vacsora elfogyasztása mellett.

– Az ebéd és a vacsora között szeretnek az argentin emberek egy délutáni kis nasira beülni a helyi kávézókba, ahol a kávé mellé gyakran sütit, olíva bogyót, halat, sajtot, vagy akár kagylót fogyasztanak.

– Chimichurri szósz – ezt a különleges, intenzív ízű szószt eredetileg Argentínában készítették, rendkívül népszerű kiegészítője ételeiknek. Azóta már bejárta az egész világot, használják mártásnak és pácnak egyaránt. Argentínában főként marha steak mellé fogyasztják.

– Talán meglepő lehet, de az argentinok legnépszerűbb zöldsége a sütőtök. Fogyasztják minden elképzelhető módon: sütve, levesnek megfőzve, püréként, pástétomként, sőt, még pudingként is. Sütőtökpuding? Vajon milyen lehet?

– Végezetül pedig következzék a híres „maté”, ami egy bizonyos fűféléből készül, teaként fogyasztják, noha íze nem is hasonlít a teára. A növényt leforrázzák, majd fém szívószállal szívják ki a csészéből. Akit vendégül látnak Argentínában, az biztos, hogy fog találkozni ezzel a jellegzetes nedűvel, hiszen nemzeti italuk.

Ha az Ön napjai is zaklatottak az ősz beköszöntével, ne bajlódjon az időigényes főzéssel, van jobb megoldás. Az e-food jutányos áron kínálja finomabbnál finomabb ételeit kedves megrendelőinek.